Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Nová nemocnica v Bratislave by mala vzniknúť v areáli vojenskej nemocnice

Bratislava 28. júna (TASR) – Nemocnicu na Rázsochách pravdepodobne nedostavajú. Vzniknúť by mala nová nemocnica v areáli súčasnej vojenskej nemocnice sv. Michala.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pacientky s rakovinou podporí blogom aj spisovateľka E. Bacigalová

Bratislava 26. augusta (TASR) - Pacientky s rakovinou prsníka chce v ich boji s týmto ochorením podporiť aj spisovateľka a novinárka Eva Bacigalová, ktorá sama toto ochorenie prekonala. Jej webový blog bude preto prinášať jej osobné skúsenosti, postrehy a rady pacientky pacientkam. Spisovateľke vlani na jeseň diagnostikovali duktálny karcinóm prsníka a prešla si následnou mastektómiou, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet akútnych respiračných ochorení klesol za týždeň o šesť percent

Bratislava 11. októbra (TASR) - Celkovo 50.019 akútnych respiračných ochorení (ARO) bolo hlásených v 41. kalendárnom týždni, čo je chorobnosť 1655,8/100. 000 osôb v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto kalendárnom týždni. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Trenčianskom kraji.

Lekarne.sk

LUČENEC: Nemocnica zakúpila nový CT prístroj

Lučenec 14. apríla (TASR) – Všeobecná nemocnica s poliklinikou Lučenec, nezisková organizácia (n.o.), má nový CT prístroj, ktorý si zakúpila z vlastných zdrojov. Podľa riaditeľa nemocnice Júliusa Höffera investovali do prístroja a zriadenia pracoviska viac ako 660. 000 eur.

Lekarne.sk

KOŠICE: Robotník, ktorého zasiahol blesk, zostane na pozorovaní v nemocnici

Košice 28. mája (TASR) – Košickí hasiči dnes popoludní pomáhali zdravotníkom pri znesení pacienta, ktorého údajne na stavenisku na Námestí osloboditeľov počas búrky zasiahol blesk. TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Mižura. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová uviedla, že 25-ročného ...

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.