Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NR SR: Výmenné lístky u lekárov sa majú obnoviť

Bratislava 29. januára (TASR) - Výmenné lístky od všeobecného lekára k špecialistom by sa mohli obnoviť. Parlamentný zdravotnícky výbor dnes odobril pozmeňujúci návrh poslanca Ladislava Andreánskeho (Smer-SD) k vládnej novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý hovorí o opätovnom zavedení odporúčaní od všeobecného lekára s niekoľkými výnimkami. Potrebu tzv.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Regionálne nemocnice sa dohodli s VšZP na nových cenách od apríla (2)

Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými a strednými nemocnicami združenými v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) na dodatkoch k zmluvám, ktoré upravia ceny za výkony od apríla. Do zmlúv sa tak má premietnuť nová filozofia financovania nákupu ústavnej zdravotnej starostlivosti. Nové zmluvné podmienky sú dohodnuté do konca roku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prevenciu u zubára berú zodpovednejšie Slovenky

Bratislava 14. apríla (TASR) - Na Slovensku na preventívne zubné prehliadky najmenej raz za rok chodia viac ženy ako muži. Častejšie navštevujú zubára aj ľudia do 29 rokov a s vyšším stupňom vzdelania. Pravidelnú návštevu zubára neodkladajú najmä ľudia z Prešovského a Banskobystrického kraja.

Lekarne.sk

SKSaPA: Je smutné, že vláda si hrozbou väzenia vynucuje poslušnosť zdravotníkov

Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) je sklamaná zo stredajšieho (22.5.) hlasovania poslancov NRSR, ktorí 84 hlasmi schválili novelu zákona o trestnoprávnej zodpovednosti zdravotníckych pracovníkov. Uvádza to v reakcii SKSaPA na schválenú novelu zákona. "Je smutné, že vláda v demokratickej spoločnosti sa snaží takýmto spôsobom vynucovať ...

Lekarne.sk

Nová nemocnica v Bratislave by mala vzniknúť v areáli vojenskej nemocnice (2)

Bratislava 28. júna (TASR) – Nemocnicu na Rázsochách pravdepodobne nedostavajú. Podľa zámeru ministerstva zdravotníctva (MZ) by mala vzniknúť nová nemocnica v areáli súčasnej vojenskej nemocnice sv. Michala.

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.