lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera poslala poistencom preplatky z ročného zúčtovania poistného

Bratislava 5. septembra (TASR) - Poistenci súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera môžu v týchto dňoch očakávať preplatky z ročného zúčtovania zdravotného poistenia za minulý rok. Poisťovňa na preplatkoch vracia vyše 1,7 milióna eur. "Preplatky sme odoslali prvým 10.039 poistencom na účet alebo poštovou poukážkou," informovala PR špecialistka poisťovne Monika Šimunová Dôvera do konca augusta ...

Lekarne.sk

Rusko: Alkohol a tabak môže byť dostupný len v špeciálnych obchodoch

Moskva 5. októbra (TASR) - Poslanci ruskej Štátnej dumy prišli s iniciatívou stiahnuť alkohol a tabakové výrobky z regálov supermarketov, bežných obchodov a pouličných stánkov a predávať ich výlučne v špecializovaných obchodoch. Cieľom návrhu je obmedziť dostupnosť oboch komodít, v prvom rade pre deti a neplnoletých. Poslanec Jaroslav Nilov v mene predkladateľov návrhu upresnil, že v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pacientske organizácie by v budúcnosti mohli postupovať spoločne

Bratislava 8. novembra (TASR) - Viaceré pacientske organizácie zvažujú do budúcnosti spoločný postup pri rokovaniach s ministerstvom zdravotníctva. Ako poukázali zástupcovia pacientov na spoločnom utorkovom (6. 11.) rokovaní, problémy v zdravotníctve pretrvávajú aj po nástupe novej vlády. "Ukazuje sa, že by mohlo dôjsť k dohode o spoločnej agende všetkých zúčastnených.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štátna VšZP plánuje rok ukončiť so ziskom 25 miliónov eur (2)

Bratislava 17. decembra (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa plánuje tento rok ukončiť s pozitívnym hospodárskym výsledkom, pretože ku koncu roka predpokladá zisk 25 miliónov eur. Ku koncu októbra bol výsledkom hospodárenia poisťovne plus vo výške 24,8 milióna eur. Na tlačovej konferencii informoval o tom dnes šéf poisťovne Marcel Forai.

Lekarne.sk

NRSR: Nemocniciam sa majú umožniť trojzmenné prevádzky

Bratislava 29. januára (TASR) - Na pôde parlamentného výboru pre zdravotníctvo dnes padli viaceré pozmeňujúce poslanecké návrhy k vládnej novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktoré poslanci následne aj odporučili plénu schváliť. Väčší priestor by tak mali dostať centrálne nákupy liekov či zdravotníckych pomôcok, v nemocniciach by sa zase mali umožniť trojzmenné prevádzky a...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.