Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

FLEŠ: Lekárske odbory nenašli dohodu s vládou, žiadajú hlavu ministra Uhliarika

Bratislava 25. novembra (TASR) - Lekárski odborári ani po dnešnom niekoľko hodinovom a najdlhšom rokovaní nedospeli k dohode s vládou. Slovensku tak pre hromadné výpovede lekárov zo slovenských nemocníc hrozí vyhlásenie núdzového stavu. Lekárski odborári žiadajú odvolanie ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH).

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V roku 2011 sa vírusom HIV na Slovensku nakazilo viac ľudí ako vlani

Bratislava 2. decembra (TASR) - Počet ľudí, ktorí sa v roku 2011 nakazili vírusom HIV, sa oproti vlaňajšku zvýšil. "Do 1. decembra máme zaznamenaných 44 nových prípadov HIV infekcie, ktoré boli zachytené na Slovensku," uviedol Peter Truska z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava. V roku 2010 bolo pritom zistených 28 novodiagnostikovaných prípadov, čo bol však podľa Trusku len ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Prvým Košičanom, ktorý sa narodil v roku 2012 je Marek

Košice 1. januára (TASR) - Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel na svet po 3.40 h. Narodil sa matke z Bencúrovej ulice. "Váži 2320 g a meria 44 cm," informovala dnes TASR hovorkyňa košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Chlapček leží na I. gynekologicko-pôrodníckej klinike na Tr.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Víťazky súťaže Sestra roka 2011 sú už známe

Bratislava 14. februára (TASR) - Víťazky v súťaži Sestra roka 2O11, ktorej cieľom je zvýšiť prestíž ošetrovateľskej profesie, sú už známe. Dnes ich vyhlásili na slávnostnom galavečeri v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzala premiérka Iveta Radičová, patronát nad súťažnými kategóriami mali manželka prezidenta Silvia Gašparovičová a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Lekarne.sk

MZSR: Výzva na získanie grantovej podpory vedeckovýskumných projektov

Bratislava 28. marca (TASR) - Na základe úlohy vyplývajúcej z Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky na roky 2010 – 2014, rozpracovaného na podmienky rezortu zdravotníctva, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky vyhlasuje piate kolo verejnej výzvy na získanie grantovej podpory vedeckovýskumných projektov, konkrétne "Výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie podľa § 2 ods. 1 ...

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.