Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Budúcnosť verejného zdravotníctva v Európe

Bratislava 19. júla (TASR) - Pojem verejné zdravotníctvo sa začal používať asi pred 400 rokmi v súvislosti s kontrolou chorôb, aby sa predišlo ich ďalšiemu šíreniu. Odvtedy sa verejné zdravotníctvo vyvíja a zahŕňa podporu zdravia, ako aj ochranu zdravia. Verejné zdravotníctvo je organizované úsilie spoločnosti na zlepšenie zdravia populácie.

Lekarne.sk

Počas letných prázdnin záchranári zasahovali pri nehodách detí takmer 4800-krát

Bratislava 4. septembra (TASR) - Počas letných prázdnin mali záchranári plné ruky práce. Od 1. júla do konca leta zaznamenali až 4761 výjazdov k vážnejším úrazom a nehodám detí do 18 rokov. Ako TASR informoval Boris Chmel z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby, najviac výjazdov bolo v Košickom kraji - 1604, najmenej v Prešovskom, a to 229.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Po sťahovaní operačných sál v Rooseveltovej nemocnici opäť operujú

Banská Bystrica 4. októbra (TASR) – V banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta sa po minulotýždňovom sťahovaní operačných sál do zrekonštruovaných priestorov opäť operuje. TASR informovala Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Po presťahovaní vybavenia sál, zabezpečení sterility a bezpečnosti práce v nových priestoroch boli v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: O zmenu poisťovne požiadalo takmer 190.000 poistencov

Bratislava 7. novembra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne požiadalo tento rok 187. 341 poistencov. Z poslaných prihlášok Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) neakceptoval vyše 10.000.

Lekarne.sk

Egypt: Mubarak vo väzenskej nemocnici spadol a utrpel zranenie hlavy

Istanbul/Káhira 16. decembra (TASR) - Zvrhnutý egyptský prezident Husní Mubarak utrpel zranenie hlavy po páde vo väzenskej nemocnici, napísali v sobotu noviny al-Ahram. Osemdesiatštyriročný Mubarak sa pošmykol v kúpeľni vo svojej nemocničnej izbe. Okamžite sa dostal do starostlivosti lekárov.

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.