Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotníci napadnú Trestný zákon na ÚS, proti zákonu pôjdu aj petíciou

Bratislava 27. júna (TASR) - Stavovské a odborové organizácie združujúce zdravotníckych pracovníkov chcú petíciou prinútiť Národnú radu SR, aby opätovne zmenila Trestný zákon. Jeho nedávna novelizácia zaviedla tresty pre zdravotníkov, ktorí neprídu v núdzovom stave do práce. Zdravotníci zároveň schválenú právnu normu napadnú na Ústavnom súde SR. Považujú ju za protiústavnú.

Lekarne.sk

NITRA: Konzumovať potraviny vyrobené doma má opodstatnenie, tvrdí potravinár

Nitra 25. augusta (TASR) – Svet by sa mal vrátiť k tomu, že ľudia budú jesť najmä potraviny, ktoré sú vyprodukované v oblasti, v ktorej žijú. „Výrobky z čerstvého mäsa majú určite inú chuť ako výrobky z dovezeného mäsa, niekoľko mesiacov zmrazeného. Zámer ministra pôdohospodárstva, predávať na domácom trhu 80 percent výrobkov vyrobených na Slovensku, má svoju logiku a opodstatnenie.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 13,2 percenta

Žilina 11. októbra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 41. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 13,2 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1473,5 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Peľ brezy je vo vzduchu už vo významných koncentráciách

Banská Bystrica 13. apríla (TASR) - K ďalšiemu nárastu hladiny peľu v ovzduší s výrazným rozšírením druhového spektra peľu drevín na celom území SR prispelo predovšetkým slnečné počasie počas uplynulého týždňa. K poklesom denných koncentrácií peľu došlo v jeho závere v súvislosti s prudkým ochladením, zrážkami a silným vetrom. Pre TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Riaditeľ bratislavskej univerzitnej nemocnice J. Sabol vo funkcii končí

Bratislava 28. mája (TASR) - Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Jozef Sabol vo svojej funkcii od pondelka 30. mája končí. Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) mu v piatok 27. mája oznámil, že ho z funkcie odvoláva. Ako TASR informovala hovorkyňa zariadenia Zuzana Čižmáriková, dôvodom je, že riaditeľ neinformoval ministra o začatí výberového konania v súvislosti s plánovanou ...

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.