Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: O zmenu poisťovne požiadalo takmer 190.000 poistencov

Bratislava 7. novembra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne požiadalo tento rok 187. 341 poistencov. Z poslaných prihlášok Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) neakceptoval vyše 10.000.

Lekarne.sk

Egypt: Mubarak vo väzenskej nemocnici spadol a utrpel zranenie hlavy

Istanbul/Káhira 16. decembra (TASR) - Zvrhnutý egyptský prezident Husní Mubarak utrpel zranenie hlavy po páde vo väzenskej nemocnici, napísali v sobotu noviny al-Ahram. Osemdesiatštyriročný Mubarak sa pošmykol v kúpeľni vo svojej nemocničnej izbe. Okamžite sa dostal do starostlivosti lekárov.

Lekarne.sk

Maďarsko: Lekárov odchádza do zahraničia menej, sestier viac

Budapešť 29. januára (TASR) - Od roku 2007 vlani prvýkrát klesol počet maďarských lekárov odchádzajúcich pracovať do zahraničia. Minulý rok požiadalo o úradné potvrdenie na prácu v zahraničí o 92 lekárov menej než v predchádzajúcom roku, píše dnes maďarský hospodársky denník Világgazdaság, podľa ktorého však kvalifikovaných zdravotných sestier odišlo o 204 viac. Vlani z Maďarska odišlo ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Regionálne nemocnice sa dohodli s VšZP na nových cenách od apríla

Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými a strednými nemocnicami združenými v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) na dodatkoch k zmluvám, ktoré upravia ceny za výkony od apríla. Do zmlúv sa tak má premietnuť nová filozofia financovania nákupu ústavnej zdravotnej starostlivosti. Nové zmluvné podmienky sú dohodnuté do konca roku.

Lekarne.sk

Zomrel vynálezca vakcíny proti detskej obrne Hilary Koprowski

Philadelphia 14. apríla (TASR) - Poľský vedec a vynálezca prvej perorálne podávanej vakcíny proti detskej obrne, Hilary Koprowski zomrel vo štvrtok vo veku 96 rokov. Informovala o tom agentúra AP. Koprowski sa narodil v roku 1916 vo Varšave, kde vyštudoval hru na klavír na konzervatóriu a zároveň medicínu na Varšavskej univerzite.

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.