lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11182 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Chrípková sezóna je už podľa RÚVZ za dverami

Banská Bystrica 21. septembra (TASR) - Pomerne výrazný vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) či chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO), ktoré už súvisia s nastupujúcou chrípkovou sezónou, zaznamenali v 38. kalendárnom týždni epidemiológovia v Banskobystrickom kraji. Pre TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária ...

Lekarne.sk

PREŠOV: FNsP používa zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už 10 rokov

Prešov 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove používa moderné zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už desať rokov. Podľa riaditeľa nemocnice Radoslava Čuhu zavedenie tejto praxe pomohlo eliminovať riziká poranenia zamestnancov na minimum. "Nie je nič dôležitejšie ako bezpečnosť na pracovisku.

Lekarne.sk

ŽILINA: Na protestný pochod Zachráňme nemocnicu prišlo niekoľko stoviek ľudí

Žilina 3. decembra (TASR) – Protestný pochod Zachráňme nemocnicu, na ktorom sa dnes zúčastnilo niekoľko stoviek Žilinčanov, mal poukázať na kritickú a stále sa zhoršujúcu situáciu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Po ukončení pochodu to skonštatoval predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v žilinskej nemocnici a podpredseda LOZ Peter Blaško. Protestujúci Žilinčania ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári pristúpia na postupné navýšenie platov, garantovať to má zákon

Bratislava 16. januára (TASR) - Lekárski odborári pristúpia na postupné zvyšovanie platov, ktoré vyplýva z memoranda medzi vládou a odbormi. Taký je záver ich dnešného stretnutia s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou, dohodu potvrdili po skončení stretnutia obe strany. Postupné navyšovanie by mal lekárom garantovať aj zákon, ktorý by mohol platiť pravdepodobne od augusta tohto roku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet chrípkových ochorení v Prešovskom kraji v tomto týždni klesol

Prešov 22. februára (TASR) – Počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v Prešovskom kraji tento týždeň klesol. Vyplýva to zo správy o aktuálnej epidemiologickej situácii, ktorú dnes zverejnil na svojej webovej stránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove. Lekári v priebehu 8. týždňa nahlásili celkovo 10.714 prípadov ARO, čo je o takmer 2500 menej ako v minulom týždni.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: