lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11184 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŠTÚDIA: Núdzovú a hormonálnu antikoncepciu používajú aj školáčky na ZŠ

Bratislava 11. mája (TASR) - Slovenské školáčky vo veku 15 rokov s prvou sexuálnou skúsenosťou priznali, že už využili núdzovú či hormonálnu antikoncepciu. "Tabletku po" pritom v anonymnom dotazníku potvrdilo 12 percent dievčat. So sexom už malo skúsenosť 13 percent školákov vo veku 15 rokov.

Lekarne.sk

KOŠICE: Prešovčana s E.coli mohla nakaziť voda z lesnej studničky

Košice 10. júna (TASR) - Mladý Prešovčan, u ktorého zistili E.coli, sa mohol nakaziť aj z vody, ktorú pil z lesnej studničky. Pripustili to lekári. Tí majú len veľmi skromné údaje o tom, čo posledné dni skonzumoval.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: V ovzduší boli vysoké koncentrácie peľových zŕn pŕhľavovitých rastlín

Bratislava 12. júla (TASR) - V týždni od 4. do 10. júla boli v ovzduší Bratislavy vysoké koncentrácie peľových zŕn pŕhľavovitých rastlín. Peľové zrná tráv dosiahli strednú hodnotu. Spóry vzdušných húb rodu Cladosporium, Alternaria a Epicoccum dosiahli vysoké hodnoty.

Lekarne.sk

RÚVZ: Zlatobyľ je pre niektorých alergikov nebezpečná

Banská Bystrica 6. septembra (TASR) – V okolí príbytkov, ihrísk aj ciest stále kvitne zlatobyľ. V súvislosti s touto rastlinou sa hovorí o inváznom druhu. Invázne rastliny, medzi ktoré odborníci zaraďujú okrem zlatobyle aj krídlatky, netýkavky, boľševníky a postupne aj pribúdajúce ostatné invázne druhy, majú vysoký reprodukčný potenciál.

Lekarne.sk

ŽILINA: Operačný program Zdravotníctvo má zazmluvnených 97 percent prostriedkov

Žilina 17. októbra (TASR) – Operačný program Zdravotníctvo (OPZ) má zazmluvnených už 97 percent prostriedkov a prijímateľom poskytol viac ako 30 percent platieb, čím presahuje priemer všetkých operačných programov na Slovensku. Pri príležitosti druhého ročníka konferencie s názvom Operačný program Zdravotníctvo v projektoch to dnes v Žiline skonštatoval zástupca Európskej komisie, vedúci ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...