lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11185 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA: Operačný program Zdravotníctvo má zazmluvnených 97 percent prostriedkov

Žilina 17. októbra (TASR) – Operačný program Zdravotníctvo (OPZ) má zazmluvnených už 97 percent prostriedkov a prijímateľom poskytol viac ako 30 percent platieb, čím presahuje priemer všetkých operačných programov na Slovensku. Pri príležitosti druhého ročníka konferencie s názvom Operačný program Zdravotníctvo v projektoch to dnes v Žiline skonštatoval zástupca Európskej komisie, vedúci ...

Lekarne.sk

Memorandum uzatvorené medzi MZ SR a Lekárskym odborovým združením

Bratislava 17. novembra (TASR) - Memorandum uzatvorené medzi Ministerstvom zdravotníctva SR a Lekárskym odborovým združením Preambula Zdravie je to najvzácnejšie, čo každý človek má. Je preto povinnosťou Vlády SR starať sa o zdravie všetkých občanov bez rozdielu. Vláda SR a Ministerstvo zdravotníctva SR nedopustí ohrozenie života a zdravia svojich občanov.

Lekarne.sk

ÚDZS: V súvislosti s krízou v zdravotníctve eviduje zatiaľ jeden podnet

Bratislava 30. novembra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v súvislosti s aktuálnou situáciou zatiaľ eviduje jeden podnet, ktorý sa týka košickej univerzitnej nemocnice. Ako informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová, ide o odloženie plánovanej operácie, ktorá sa mala uskutočniť 29. novembra. Úrad v danej veci vykoná dohľad.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári ostávajú v štrajkovej pohotovosti, opäť žiadajú odchod Uhliarika

Bratislava 15. decembra (TASR) - Lekárske odbory zatiaľ neodvolajú štrajkovú pohotovosť, ktorú vyhlásili pre nespokojnosť s napĺňaním ich spoločného memoranda. "Zákony prijaté v parlamente ešte nenadobudli účinnosť, preto je zatiaľ predčasné hovoriť o zrušení štrajkovej pohotovosti. K tomuto nás vedie skúsenosť z posledných dní, a preto si počkáme na ukončenie celého legislatívneho procesu," ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Znefunkčnenie stránky poisťovne Dôvera by poškodilo namä klientov

Bratislava 27. januára (TASR) - Znefunkčnenie webu zdravotnej poisťovne Dôvera môže spôsobiť komplikácie hlavne poistencom, platiteľom a pacientom. Na margo možného útoku hackerov na internetové stránky tejto poisťovne to dnes vyhlásila PR špecialistka poisťovne Monika Šimunová. "Naše informačné systémy štandardne chránime.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...