lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11183 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

USA: Najvyšší človek sveta z Turecka možno po liečení vo Virgínii prestane rásť

Charlottesville 13. marca (TASR) - Najvyšší človek sveta, Sultan Kösen z Turecka, možno po liečení v Spojených štátoch prestane rásť. Informovala o tom dnes agentúra AP. Kösena s výškou 2,51 metra zapísali v roku 2011 do Guinnessovej knihy rekordov ako najvyššieho žijúceho človeka.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet ARO tento týždeň stúpol na 46.803 prípadov

Bratislava 20. apríla (TASR) - V 16. kalendárnom týždni evidoval Úrad verejného zdravotníctva SR 46.803 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k vzostupu chorobnosti o 6,3 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Prešovskom kraji, najnižšiu v Trenčianskom kraji.

Lekarne.sk

Z. Zvolenská nevidí priestor na ďalšie razantné zvyšovanie miezd v zdravotníctve

Bratislava 31. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) nevidí v tomto ani v budúcom roku priestor na razantné zvyšovanie platov ostatných zamestnancov v zdravotníctve, ako to bolo v prípade lekárov a sestier. S ich zástupcami by sa šéfka rezortu mala začiatkom júna stretnúť za rokovacím stolom a očakáva, že z ich strany prídu požiadavky na valorizáciu platov. ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP a lekári sa dohodli na novej zmluve (2)

Bratislava 4. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a zástupcovia ambulantných lekárov sa dnes v ranných hodinách dohodli na podobe novej zmluvy. Tá by mala platiť podľa podmienok legislatívy 12 mesiacov, cenový výmer však platí do konca kalendárneho roka. Lekári chcú o jeho výške následne rokovať.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárnici vítajú navrhovaný zákaz vernostných systémov

Bratislava 15. augusta (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) víta novelu zákona o liekoch, ktorá má zakázať vernostné systémy. Po jej schválení majú skončiť aj siete lekární. Rezort zdravotníctva novelu predložil minulý týždeň na pripomienkovanie.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...