lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10052 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SENICA: Poliklinika bude mať nový vzhľad i moderné vybavenie

Senica 10. júla (TASR) – Zakúpenie zdravotníckej techniky, zateplenie fasády, vybudovanie bezbariérového vchodu a rozšírené parkovanie čaká mestskú polikliniku v Senici. Na projekt rekonštrukcie a modernizácie, ktorý začali realizovať v týchto dňoch, získala Poliklinika Senica, n.o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1,087 milióna eur z Operačného programu zdravotníctvo. Práce by mali byť ...

Lekarne.sk

OSZZS: Vysoké horúčavy si v utorok vyžiadali jednu obeť

Bratislava 22. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu si vyžiadali počas tohto leta ďalšiu obeť. Záchranári v utorok (21. 8.) v dôsledku kolapsov zasahovali 134-krát, jeden prípad bol smrteľný. "Žena odpadla s diagnózou kolapsový stav na parkovisku v Rimavskej Sobote, bola oživovaná, no už sa ju nepodarilo zachrániť," informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pred ochoreniami spôsobenými meningokokom varuje nový web

Bratislava 27. septembra (TASR) – Pred nebezpečnými ochoreniami, ktoré spôsobujú meningokokové baktérie, varuje od dnešného dňa nový web www. stopmeningokok. sk.

Lekarne.sk

NCZI: Pacienti vlani najčastejšie navštívili kožného lekára pre prekancerózy

Bratislava 28. októbra (TASR) - Medzi najrozšírenejšie kožné choroby s vysokým počtom vyšetrených pacientov patria prekancerózy, teda kožné zmeny, ktoré môžu viesť k vzniku malígnych nádorov. V dermatovenerologických ambulanciách vlani z tohto dôvodu vyšetrili 141. 443 pacientov, informoval hovorca Národného centra zdravotníckych informácií Peter Bubla.

Lekarne.sk

ČR: Hygienici budú od piatka bezplatne kontrolovať alkohol od občanov

Praha 6. decembra (TASR) - Hygienické stanice vo všetkých krajoch Českej republiky budú od 7. decembra bezplatne testovať alkohol od občanov. Ministerstvo zdravotníctva na túto formu prevencie proti metanolovým otravám a zvýšené kontroly v predvianočnom období uvoľňuje desať miliónov korún, informoval internetový server iDNES. cz s odvolaním sa na hlavného hygienika ČR Vladimíra Valentu.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...