lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10085 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: V UNLP dnes ošetrili už 14 ľudí kolabujúcich z tepla

Košice 9. augusta (TASR) - Následkom horúčav dnes na urgentných pracoviskách košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) ošetrili najvyšší počet ľudí kolabujúcich z tepla za uplynulé dni. "Do 14.30 sme ošetrili spolu 14 pacientov, z nich jeden musel byť hospitalizovaný v spojitosti so sprievodným ochorením," uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová. Zhruba polovica dnešných pacientov ...

Lekarne.sk

LÚČKY: Kúpeľní pacienti tvoria v rámci terapie obrazy z farebného piesku

Lúčky 3. októbra (TASR) – Kúpele v dolnoliptovskej obci Lúčky pridali k procedúram v liečivej vode v poslednom období aj netradičnú relaxačnú terapiu výtvarným umením. Pacienti tvoria originálne obrazy z farebného piesku a za necelé dva roky ich vzniklo už niekoľko stoviek. "Stretlo sa to s veľkým záujmom nielen detí, ale i dospelých.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Novorodenecké oddelenie FNsP F. D. Roosevelta dostalo apnoe monitory

Banská Bystrica 5. apríla (TASR) - Oddelenie neonatológie a Jednotky intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti (JIRS) banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F.D.Roosevelta dostalo hmotný dar v podobe apnoe monitorov. TASR o tom informovala Jana Krupová z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Dar im dnes odovzdala nadácia Križovatka.

Lekarne.sk

Gdansk: U Lecha Walesu diagnostikovali zápal pľúc

Gdansk 13. júna (TASR) - Zápal pľúc bol príčinou minulotýždňových zdravotných ťažkostí a hospitalizácie niekdajšieho poľského prezidenta Lecha Walesu. Ako dnes informovali lekári z nemocnice v Gdansku, exprezident je už v dobrom stave a verí v skoré uzdravenie. Terapiu s nasadením antibiotík sťažujú iné zdravotné problémy prominentného pacienta, vrátane kardiovaskulárnych problémov i cukrovky.

Lekarne.sk

BRATISLAVA:V ovzduší boli vysoké koncentrácie peľových zŕn pŕhľavovitých rastlín

Bratislava 19. júla (TASR) - V ovzduší Bratislavy boli od 11. do 17. júla zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn pŕhľavovitých rastlín. Spóry vzdušných húb rodu Cladosporium, Alternaria a Epicoccum dosiahli vysoké hodnoty. Ostatné pozorované taxóny dosiahli nízke koncentrácie.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...