lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10092 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Žiari a Partizánskom sa oslovení špecialisti do štrajku nezapojili

Partizánske/Žiar nad Hronom 1. decembra (TASR) – V nemocnici s poliklinikou v Partizánskom sa podľa jej riaditeľa Gabriela Krbúšika dnes lekári špecialisti do štrajku avizovaného Slovenskou lekárskou úniou špecialistov (SLÚŠ) nezapojili. "Nič mimoriadne sa nedeje," uviedol pre TASR Krbúšik. Do štrajku sa nezapojili ani oslovení súkromní špecialisti v meste.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slovenská nadácia srdca hodnotila úspešnosť svojich kampaní

Bratislava 20. decembra (TASR) - Kardiovaskulárne ochorenia sú dlhodobo najčastejšou príčinou úmrtí Slovákov. Na tlačovej konferencii Slovenskej nadácie srdca to potvrdil minister zdravotníctva SR Ivan Uhliarik. "Srdcovo-cievne ochorenia tvoria skutočne najväčšiu príčinu morbidity aj mortality, čo po 20 rokoch nového systému, aj v zdravotníctve, je stále vysoké číslo.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 7 percent

Žilina 3. februára (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 7 percent, čo predstavuje chorobnosť 1654,8 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Unikátna operácia má 19-ročnému Tomášovi prinavrátiť zrak

Bratislava 18. marca (TASR) - V prvom centre jednodňovej očnej chirurgie na Slovensku sa podarilo úspešne zrealizovať unikátny zákrok, ktorý by mal 19-ročnému študentovi strednej školy Tomášovi Šinkovi trpiacemu sivým zákalom a vrodenou anirídiou navrátiť zrak. Počas piatkovej (16. 3.) operácie mu pod vedením českého odborníka Lubomíra Továreka nahradili chýbajúcu šošovku a dúhovku, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Vo vzduchu sa už objavil peľ lipnicovitých tráv

Banská Bystrica 25. apríla (TASR) - Uplynulý týždeň priniesol hlavne pre alergikov na severnom a strednom Slovensku viac komplikácií z dôvodu maximálnych denných koncentrácií peľu brezy. V Bratislave a teplejších oblastiach nášho územia už peľ brezy v ovzduší pomaly doznieva. V Banskej Bystrici koncom uplynulého týždňa koncentrácie peľu brezy dosiahli hladinu 2972 peľových zŕn na meter kubický ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: