lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10167 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA: Kríza v nemocnici je zažehnaná, lekári sa dohodli s vedením (2)

Žilina 7. decembra (TASR) – Lekárski odborári Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa dnes podvečer po takmer päťhodinovom rokovaní dohodli s vedením nemocnice na kompromise, vďaka ktorému sa chod nemocnice dostane do normálnych koľají. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Lekári tak nastúpia normálne do popoludňajších a víkendových ...

Lekarne.sk

ČR: Ďalšie poľské sušienky s jedom sa objavili v obchodoch

Brno 23. januára (TASR) - Problém s poľskými sušienkami s prímesou jedu na potkany má v Česku pokračovanie. Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) totiž dostala varovanie od poľskej strany týkajúce sa ďalších cukrárskych výrobkov, pri ktorých existuje značné riziko, že obsahujú jed na hlodavce. V utorok večer to uviedol hovorca SZPI Pavel Kopřiva.

Lekarne.sk

ČR: Vedci vyvinulu rýchlejšiu metódu pre diagnostiku otravy metanolom

Praha/Brno 28. februára (TASR) - Unikátnu metódu pre rýchlu diagnostiku otravy metanolom vyvinuli vedci zo Stredoeurópskeho technologického inštitútu Masarykovej univerzity v Brne v spolupráci s lekármi z Nemocnice s poliklinikou v Havířove. Využíva na to stanovenie kyseliny mravčej v krvnom sére. Informoval o tom dnes internetový server Novinky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Najväčšia slovenská nemocnica skracuje čakanie na operácie

Bratislava 7. apríla (TASR) - V najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), sa skracujú čakacie lehoty pacientov na operácie. "Najväčší posun nastal pri plánovaných operáciách bedrového kĺbu a šedého zákalu, na ktoré čakali pacienti najdlhšie spomedzi všetkých zákrokov," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. V prvom štvrťroku 2013 zoperovali...

Lekarne.sk

SOCIÁLNE: Piaty ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka bude 15. júna

Bratislava 16. mája (TASR) - Piaty ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka sa uskutoční 15. júna v Bratislave. O tradičnom podujatí, ktorým Slovenky a Slováci vyjadrujú spolupatričnosť ženám bojujúcim so zákerným ochorením, dnes zástupcov médií informovali organizátori a známe tváre projektu. K nim sa dnes oficiálne pridala aj Kveta Horváthová.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...