lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10178 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Súkromní lekári hrozia prerušením práce v ambulanciách

Bratislava 1. decembra (TASR) - Súkromní lekári nevylučujú, že v blízkom čase prerušia práce vo svojich ambulanciách alebo vypovedajú zmluvy zdravotným poisťovniam. O ich ďalšom postupe rozhodne Asociácia súkromných lekárov (ASL) na mimoriadnom valnom zhromaždení 14. decembra. "Ďalšia radikalizácia nálad už nikomu neprospeje, ale upozorňujeme aj na problémy súkromných ambulantných lekárov.

Lekarne.sk

USA: Sestry-dvojičky porodili v rovnakej nemocnici s rozdielom niekoľkých minút

Voorhees 22. decembra (TASR) - Dve sestry-dvojičky z amerického štátu New Jersey porodili svojich prvých synov v rovnakej nemocnici iba s rozdielom 13 minút. Informovala o tom dnes agentúra AP. Danielle a Nicole Fisherové boli v susedných izbách, keď sa v utorok v večer stali matkami.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Východoslovenský onkologický ústav má nové zrekonštruované priestory

Košice 6. februára (TASR) – Takmer deväť miliónov eur preinvestoval Východoslovenský onkologický ústav (VOÚ) v Košiciach na rekonštrukciu svojich priestorov. „Vstupné foyer ústavu nebolo 60 rokov prístupné laickej ani odbornej verejnosti,“ povedal v príhovore generálny riaditeľ VOÚ Miroslav Jakubek. Dodal, že symbolicky sa otvoril priamejší prístup pre pacienta k lekárom a zdravotníkom.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Bratislavčania si vo štvrtok môžu dať bezplatne vyšetriť vzorku vody

Bratislava 21. marca (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa vody si obyvatelia Bratislavy a okolia môžu dať vo štvrtok (22.3.) bezplatne laboratórne vyšetriť vzorku pitnej vody z vlastných studní v ukazovateli dusičnany a dusitany. Vzorky vody treba doniesť v čistých fľašiach s objemom aspoň pol litra v čase od 8.00 h do 13.00 h na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) na Ružinovskej...

Lekarne.sk

VLÁDA: Transformácia nemocníc nebude, dialóg so zdravotníkmi sa má obnoviť

Bratislava 27. apríla (TASR) - Vláda Roberta Fica nebude transformovať štátne zdravotnícke zariadenia na akciové spoločnosti. Stop tiež dáva privatizácii ekonomicky lukratívnych činností nemocníc. Zaviazala sa k tomu vo svojom programovom vyhlásení, ktoré dnes schválila.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...