lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10199 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SDKÚ-DS: Vláda sa chystá zdražovať lieky pre chorých a dôchodcov

Bratislava 28. septembra (TASR) - Socialistická vláda sa chystá zdražovať lieky pre chorých a dôchodcov. Na dnešnej tlačovej konferencii toto stanovisko SDKÚ-DS prezentoval poslanec Viliam Novotný. Zvýšenie cien liekov má podľa neho priniesť novela zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach a novela zákona o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, ktorým dala vláda zelenú na dnešnom mimoriadnom ...

Lekarne.sk

RÚVZ v Prievidzi denne kontroluje český alkohol v pohostinstvách

Bojnice 31. októbra (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prievidzi so sídlom v Bojniciach v súvislosti s metanolovou kauzou denne kontroluje prevádzky spoločného stravovania. Ako sa pre TASR vyjadrila Darina Paulíková z RÚVZ v Prievidzi, kontroly sa konajú už mesiac, postupne vo všetkých prevádzkach, ktoré spadajú do územných kompetencií regionálneho úradu. "Momentálne ...

Lekarne.sk

JAR: Nelsona Mandelu hospitalizovali v nemocnici v Pretórii

Johannesburg 8. decembra (TASR) - Bývalého juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu hospitalizovali dnes v nemocnici v Pretórii. Podrobí sa tam lekárskym testom, informovala agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenia úradujúceho prezidenta Juhoafrickej republiky (JAR) Jacoba Zumu. Mandela (94) sa podľa neho "cíti dobre a nie je dôvod na obavy".

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na Slovensku sa môžu objaviť nebezpečné krémy, gél a farby na tetovanie

Bratislava 24. januára (TASR) - Na Slovensku sa môžu objaviť nebezpečné výrobky z USA, Číny, Thajska a Pakistanu. Ide o farby na tetovanie, masážny gél a krémy na bielenie pokožky. Na ich výskyt upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Nebezpečné výrobky nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku a vo Veľkej Británii.

Lekarne.sk

VšZP: Vo financovaní nemocníc chce uprednostniť tie, ktoré viac operujú (2)

Bratislava 1. marca (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa zavádza od 1. apríla novú filozofiu financovania nemocníc. Chce ňou zvýšiť nárast operovanosti v nemocniciach a skrátiť čakacie lehoty v prípade bežných a plánovaných operácií. VšZP bude diferencovať platby za jednotlivých hospitalizovaných pacientov z radov jej poistencov.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...