lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10208 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OTS: Reakcia generálneho riaditeľa VšZP Marcela Foraia na príspevok v TV Markíza

Bratislava 26. apríla (TASR-OTS) - Touto cestou by som chcel reagovať na slová, ktoré odzneli vo včerajšom hlavnom večernom spravodajstve TV Markíza. Vyjadrenia MUDr. Radoslava Bardúna, predsedu predstavenstva Medirex, a. s., naznačujúce vzájomné dobré kontakty, ktoré môžu byť výhodou pre túto spoločnosť, vnímam iba ako jeho osobné želanie.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Patrónom sobotňajšieho Behu pre život je hokejista Ľubomír Sekeráš

Trenčín 8. júna (TASR) – Viac ako 10.000 ľudí sa tento rok zapojilo do piateho ročníka Behu pre život. Pripravila ho nadácia Tesco v šiestich slovenských mestách. Trenčín bude v sobotu (9.6.) po Bratislave, Prešove, Žiline a Nitre v poradí piatym mestom, kde môžu ľudia aktívnym pohybom podporiť zbierku pre výskum nádorových ochorení.

Lekarne.sk

Francúzsko: Narkoman sa infikoval antraxom

Paríž 13. júla (TASR) - Pravdepodobne prostredníctvom kontaminovaného heroínu sa 27-ročný narkoman na juhu Francúzska infikoval nebezpečnou sneťou slezinnou (antrax). Jeho stav sa však postupne zlepšuje, povedala hovorkyňa zdravotníckeho úradu v regióne Rhôna-Alpy. Muža prijali v pondelok na jednotku intenzívnej starostlivosti.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 5,4 percenta

Žilina 27. augusta (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 34. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 5,4 percenta, čo predstavuje chorobnosť 532,3 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

LEVOČA: V nemocnici ukončili 1. etapu rekonštrukcie psychiatrického pavilónu

Levoča 28. septembra (TASR) – Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, a. s., ktorá je členom skupiny AGEL, dnes ukončili prvú etapu rekonštrukcie psychiatrického pavilónu. Celkovou obnovou prešlo prvé prízemie, čím pribudli nové izby pre psychiatrických pacientov so samostatnými sociálnymi zariadeniami, nové zázemie pre pacientov, sestry, ostatný personál a nová telocvičňa pre ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...