lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10438 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: OZ cez zbierku ponožiek a topánok upozorňuje na predčasne narodené deti

Bratislava 30. októbra (TASR) – Spolu 442 detských ponožiek a topánočiek pre najmenších zozbieralo Občianske združenie malíček, aby tak upozornilo, že na Slovensku sa rodí stále viac detí predčasne. Ponožky a topánočky boli na konci tejto neobvyklej zbierky zavesené na šnúru na bielizeň, ktorá mala dĺžku 26 metrov. Po vytvorení rekordne dlhej šnúry na bielizeň boli ponožky a topánky odovzdané ...

Lekarne.sk

MARTIN: Rada KDH odsudzuje postup predstaviteľov LOZ

Martin 26. novembra (TASR) – Rada Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) dnes vo svojom vyhlásení odsúdila postup niektorých predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia (LOZ), ktorí si pri presadzovaní požiadaviek teraz už definitívne vzali za rukojemníkov pacientov. „Týmto vedome ohrozujú ich zdravie a životy. LOZ nezodpovedným konaním priviedlo Slovensko na pokraj stavu núdze.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Vláda podpísala dohodu s odbormi, lekári sa vrátia do nemocníc

Bratislava 3. decembra (TASR) - Vláda dnes nadránom po viacerých neúspešných rokovaniach dospela k dohode s lekárskymi odbormi. Lekári by sa tak mali vrátiť do slovenských nemocníc. Najprv však budú musieť podpísať nové pracovné zmluvy, keďže 30. novembra vypršala výpovedná lehota asi 1200 lekárom.

Lekarne.sk

KOŠICE: Chlapcovi vybuchla petarda pri tvári, lekári mu pomáhali aj pre alkohol

Košice 1. januára (TASR) - Rušnú silvestrovskú noc zažili košickí úrazoví chirurgovia z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Pomáhali pri množstve úrazov. Najmladší pacient mal len deväť rokov.

Lekarne.sk

MZSR: Uhliarik nikdy neuvažoval nad predajom Kramárov

Bratislava 16. februára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva SR sa ohradzuje voči tvrdeniu denníka Hospodárske noviny a redaktora Ratka Sudeckého, ktorý napísal, že minister zdravotníctva Ivan Uhliarik chcel predať nemocnicu na Kramároch. Nie je to pravda, nikdy nad tým neuvažoval. Sudecký sa ministerstva zdravotníctva mailom spýtal, odvolávajúc sa na anonym, či uvažuje nad vysťahovaním ...

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...