lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10706 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: FNsP rozšírila rehabilitačné procedúry o akupunktúru

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - Pacienti, ktorí sa rozhodli liečiť svoje zdravotné ťažkosti pomocou akupunktúry, nájdu túto metódu tradičnej čínskej medicíny už aj v ponuke Oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (OFBLR) vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta, uviedla TASR Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. ...

Lekarne.sk

Španielskeho kráľa čaká na budúci týždeň operácia ľavého bedrového kĺbu

Cádiz 17. novembra (TASR) - Španielsky kráľ Juan Carlos (74) dnes oznámil, že sa na budúci týždeň podrobí operácii ľavého bedrového kĺbu, ktorá mu má uľahčiť mobilitu. Informoval o tom na iberoamerickom summite v juhošpanielskom Cádize, kam dorazil s dvoma barlami. "Som tu, trocha chromý, ale v poriadku," povedal monarcha 74-ročnému kolumbijskému prezidentovi Juanovi Manuelovi Santosovi.

Lekarne.sk

Prvým dieťaťom roka 2013 v Bratislave je Richard

Bratislava 1. januára (TASR) - Pol minúty po polnoci sa narodil v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Bratislave chlapec, ktorému dali rodičia meno Richard. Meria 49 centimetrov, váži 2900 gramov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pôrodnica v Dunajskej Strede je najlepšia v Trnavskom kraji

Dunajská Streda 8. februára (TASR) - Najlepšia pôrodnica v Trnavskom samosprávnom kraji (TSK) je v Dunajskej Strede. V celoštátnom hodnotení sa pôrodnícke oddelenie Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda umiestnilo na piatom mieste. Vyplýva to z prieskumu Stredoeurópskeho inštitútu pre zdravotnú politiku Health Policy Institute, do ktorého sa zapojili odborníci i mamičky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotné poisťovne vrátia na doplatkoch za lieky státisíce eur

Bratislava 17. marca (TASR) - Zdravotné poisťovne vrátia doplatky za lieky za štvrtý štvrťrok 2012 tisícom zdravotne postihnutých a dôchodcov. Zdravotné poisťovne by im v rámci ochranného limitu na doplatky za lieky mali vrátiť státisíce eur. Poistenci dostanú peniaze automaticky na účet alebo poukážkou, nie je potrebné o ne žiadať.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: