lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10710 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VšZP chce do konca roka zaplatiť za všetkých poistencov na čakacích listinách

Bratislava 14. septembra (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) dnes dala zdravotníckym zariadeniam verejný prísľub, že im nad rámec zmluvne dohodnutého finančného objemu uhradí všetky operácie poistencov VšZP, ktorí sú aktuálne na čakacích listinách. Do konca tohto roka by tak na čakacej listine nemal zostať ani jeden poistenec VšZP. Generálny riaditeľ poisťovne Marcel Forai dnes na ...

Lekarne.sk

Izraelčanka v druhom stave prehltla nechtiac zubnú kefku

Tel Aviv 11. októbra (TASR) - Žena v štvrtom mesiaci tehotenstva prehltla nechtiac zubnú kefku, keď sa ňou škrabkala na zadnej strane hrdla, informovala dnes hovorkyňa izraelskej nemocnice. Vzhľadom na jej stav ju lekári v Kaplanovej nemocnici v Rehovote južne od Tel Avivu nechceli röntgenovať, aby zistili, kde presne sa 25-centimetrová kefka nachádza. A z rovnakého dôvodu sa nechceli pokúšať ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Diabetológovia chcú národný program, predstavili jeho návrh

Bratislava 18. novembra (TASR) - Zástupcovia lekárov a pacientov chcú s cukrovkou bojovať systematicky. Slovenská diabetologická spoločnosť (SDS) preto pripravila návrh Národného diabetologického programu, ktorý sa zameriava na päť cieľov. "Vychádza z požiadaviek Európskej únie.

Lekarne.sk

Ako prvá sa v Prešove v roku 2013 narodila Patrícia

Prešov 1. januára (TASR) - Prvým dieťaťom narodeným v novom roku 2013 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je dievčatko Patrícia. Na svet prišlo 45 minút po polnoci prirodzeným pôrodom. "Narodilo sa matke s trvalým pobytom v obci Lipany.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V nemocnicach v Dunajskej Strede a Galante platí zákaz návštev

Dunajská Streda/Galanta 8. februára (TASR) - Z dôvodu zvýšeného výskytu ochorení za účelom zabránenia ich ďalšieho šírenia nariadili zákaz návštev na lôžkových oddeleniach Nemocnice s poliklinikou (NsP), a.s., v Dunajskej Strede, v celom areáli Vitalita n.o. v Lehniciach a NsP Svätého Lukáša v Galante až do odvolania. "V okrese Dunajská Streda v šiestom kalendárnom týždni zaznamenali akútne ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: