lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11140 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nemocnica s poliklinikou Partizánske hľadá strategického partnera

Partizánske 10. mája (TASR) – Ekonomická situácia Nemocnice s poliklinikou (NsP) Partizánske, n. o., a jej budúcnosť bola predmetom dnešného mimoriadneho rokovania Mestského zastupiteľstva v Partizánskom. Poslanci mesta schválili vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže na strategického partnera pre nemocnicu. Primátor mesta Jozef Božik považuje toto rozhodnutie za strategické a správne.

Lekarne.sk

Kmeň E. coli zistený u muža pravdepodobne nie je totožný s tým, ktorý zabíjal

Prešov 9. júna (TASR) - Kmeň E.coli, ktorý zistili u 25-ročného muža v prešovskom mikrobiologickom laboratóriu, pravdepodobne nie je totožný s tým, ktorý v Nemecku zabíjal. Pre TASR to uviedla Renáta Koziaková, hovorkyňa prešovskej nemocnice FNsP J. A. Reimana, v ktorej mladíka hospitalizovali. "U tohto pacienta bol v prešovskom mikrobiologickom laboratóriu zistený kmeň E. coli hem.

Lekarne.sk

Francúzska sieť Auchan sťahuje z regálov mleté mäso

Brusel 8. júla (TASR) – Francúzska obchodná sieť Auchan, v ktorej sa zásobujú aj tisícky Belgičanov, dnes oznámila, že sťahuje z predaja mäsové guľky a bifteky z mletého mäsa značky Cergel pre podozrenie z šírenia baktérie typu E. coli. Uviedla to tlačová agentúra Belga. Francúzske úrady dali prvý príkaz na stiahnutie 10 ton mletého mäsa značky Steak Country, ktoré predávala obchodná sieť Lidl...

Lekarne.sk

NOVÉ ZNENIE: Epidémia choroby rúk, nôh a úst nakazila vo Vietname už 40.000 ľudí

Redakcia zahraničného spravodajstva TASR sa ospravedlňuje odberateľom a správu "Vietnam-slintačka-krívačka-bilancia-obete", vydanú dnes 08:18 hod. , prináša v novom znení, kde nesprávne označenie choroby slintačka a krívačka nahradila správnym termínom "choroba rúk, nôh a úst": anglický názov choroby je "hand, foot and mouth disease". Hanoj 5. septembra (TASR) - Epidémia choroby rúk, nôh a úst...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chrípka tento týždeň potrápila vyše 4500 Slovákov

Bratislava 14. októbra (TASR) - Chrípka a jej podobné ochorenia tento týždeň potrápili 4566 ľudí, čo predstavuje 10,4 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Najvyššia chorobnosť sa zaznamenala v Nitrianskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najviac ochorení bolo medzi deťmi do päť rokov.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...