lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11258 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Z. Zvolenská vyzvala pacientov, aby lekárom nič neplatili

Bratislava 2. júla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská vyzvala pacientov, aby v ambulanciách lekárov nič neplatili. "Máte právo na bezplatnú starostlivosť, prosím neplaťte u svojich lekárov," odkázala dnes pacientom s tým, že majú nárok na bezplatnú zdravotnú starostlivosť, a preto ich žiada, aby si ho uplatnili. Poukázala na to, že Všeobecná zdravotná poisťovňa zabezpečila ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slováci boli vlani práceneschopní takmer 34 miliónov dní

Bratislava 12. augusta (TASR) - Slováci v minulom roku "premaródovali" 33.630. 530 dní, čo je 92.138 rokov. Najviac ich trápili choroby spojené s dýchacou sústavou.

Lekarne.sk

Prieskum ČT: Vyše polovica Čechov kvôli metanolovej afére odmieta tvrdý alkohol

Praha 19. septembra (TASR) - Kauza jedovatého metanolu aspoň na určitý čas výrazne zmenila postoj Čechov ku konzumácii liehovín. Vyplýva to z bleskového prieskumu, ktorý pre Českú televíziu vypracovala spoločnosť STEM/MARK. Od prepuknutia série otráv pred dvoma týždňami, ktorá si zatiaľ vyžiadala 23 obetí, 51 percent opýtaných nekonzumuje tvrdý alkohol.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Predsudky o psoriáze pomáha búrať lepšia informovanosť verejnosti

Žiar 22. októbra (TASR) – Čo najlepšia informovanosť o podstate psoriázy a progresívnych spôsoboch jej liečenia bola predmetom víkendového edukačného stretnutia ľudí postihnutých týmto chronickým ochorením s charakteristickými prejavmi na koži a ich rodinných príslušníkov v Žiarskej doline. „Novinkou tejto akcie bola práve účasť najbližších, aby sme spoločne búrali zbytočné predsudky okolia.

Lekarne.sk

POVAŽSKÁ BYSTRICA: Sviečkový pochod mladých neoslovil, nebolo ich ani 20

Považská Bystrica 30. novembra (TASR) - Demonštrovať solidaritu s ľuďmi žijúcimi s vírusom ľudskej imunitnej nedostatočnosti (HIV) a upriamiť pozornosť na prevenciu je cieľom celoslovenských Sviečkových pochodov. Kampaň organizuje mládež Slovenského Červeného kríža už 16-krát pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS, za ktorý je 1. december vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou (...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.