Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

P. BYSTRICA: OS odložil exekúciu nemocnice, Sociálna poisťovňa sa odvolala

Považská Bystrica 14. apríla (TASR) – Okresný súd (OS) v Považskej Bystrici odložil exekúciu považskobystrickej nemocnice do 31. decembra 2011. Sociálna poisťovňa, ktorá 20. januára návrh na exekúciu podala, sa voči rozhodnutiu OS odvolala. "Okresný súd Považská Bystrica uznesením vydaným 21. februára 2011 rozhodol, že exekúciu odkladá do 31. decembra 2011.

Lekarne.sk

NITRA: Napriek dažďu podporilo nitriansky Beh pre život 2411 bežcov

Nitra 28. mája (TASR) – Tohtoročné charitatívne podujatie Beh pre život podporilo svojou účasťou dnes v Nitre rekordných 2411 bežcov. Napriek daždivému počasiu vzrástol počet účastníkov nitrianskeho behu v porovnaní s minulým rokom o 66 bežcov. Len zo štartovného pribudlo na konto Nadácie Výskum rakoviny 7565 eur.

Lekarne.sk

Francúzsko: Dve z detí hospitalizovaných s infekciou E. coli prepustili domov

Lille 20. júna (TASR) - Zdravotný stav dvoch z ôsmich nakazených detí, ktoré hospitalizovali v severnom Francúzsku s črevnou baktériou E. coli, bol taký dobrý, že ich dnes lekári prepustili do domáceho liečenia. Informovali o tom zdravotnícke orgány. Uviedli, že nákaza vo Francúzsku nesúvisela s tohtomesačnou epidémiou E. coli v susednom Nemecku, kde zabila doteraz 40 ľudí.

Lekarne.sk

MZ:Rodičia postihnutých detí by mali dostať od lekára informácie o možnej pomoci

Bratislava 2. augusta (TASR) - S cieľom skvalitniť informovanosť rodičov alebo zákonných zástupcov dieťaťa so zdravotným znevýhodnením Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pripravilo odborné usmernenie o postupe lekára pri informovaní o dôležitosti zapojenia sa rodiča do výchovnej, psychologickej a špeciálno-pedagogickej pomoci a prevencie, ktorú poskytujú špeciálno-pedagogické centrá. Súčasťou ...

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Zdravotnícke výstavy sa tešili záujmu odborníkov aj verejnosti

Bratislava 25. septembra (TASR) - Zdravotnícke výstavy Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non - Handicap, ktoré sa od 22. do 24. septembra konali v bratislavskom areáli Incheba Expo, sa tešili záujmu odborníkov aj verejnosti. Prezentovalo sa na nich 121 vystavovateľov z Českej republiky, Južnej Kórey, Maďarska, Nemecka, Poľska, Švajčiarska a Slovenska. Predstavili najnovšie zdravotnícke ...

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.