lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10056 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Haiti: Cholera sa opäť šíri; počet nových prípadov už prekročil hranicu 4000

Port-au-Prince 13. júna (TASR) - Hranicu 4000 prekročil už počet prípadov cholery v stredoamerickej republike Haiti. Ako vyplýva z informácií ministerstva zdravotníctva v Port-au-Prince, na následky tohto ochorenia zomrelo v krajine do 4. júna už 3386 ľudí. Každým dňom sa počet obetí zvyšuje o asi osem a počet infikovaných o takmer 1100 osôb.

Lekarne.sk

Nemecko: Kazašský prezident sa zotavuje po operácii prostaty

Hamburg 20. júla (TASR) - Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev sa zotavuje po operácii prostaty v nemeckom Hamburgu. Oznámili to dnes nemecké bulvárne noviny Bild, ktoré neuviedli zdroj informácie. V univerzitnej nemocnici v Hamburgu-Eppendorfe ho operovali minulý týždeň.

Lekarne.sk

RADÍME: Život s reumou si vyžaduje zmenu životosprávy

Banská Bystrica 14. septembra (TASR) - Životospráva pacienta s reumatoidnou artritídou (RA) musí byť podľa odborníkov pravidelná, bez väčších výkyvov, s dostatočným spánkom a odpočinkom. Strava má byť výdatná, pestrá, ľahko stráviteľná, bohatá na bielkoviny a vitamíny. "Výživná strava je potrebná najmä vtedy, keď chorý veľmi schudol.

Lekarne.sk

NCZI: V zdravotníctve pracujú najmä ženy, pribúda aj počet riaditeliek

Bratislava 22. októbra (TASR) - Ženy tvoria aj naďalej výrazný segment pracovných síl v rezorte zdravotníctva. Muži nemajú väčší záujem pracovať v zdravotníctve s výnimkou v povolaní lekár, čo znamená, že feminizácia v zdravotníctve pretrváva aj naďalej. Vyplýva to z analýzy uplatnenia žien vo vedúcich funkciách vo vybraných zdravotníckych zariadeniach za minulý rok, ktorú vypracovalo Národné ...

Lekarne.sk

PREZIDENT: Ak sa vláda nedohodne s lekármi, môže prijať aj drastické riešenie

Rybník 22. novembra (TASR) – Lekári by mali byť schopní pochopiť realitu a pristúpiť na rozumné kompromisy. Vyhlásil to dnes prezident Ivan Gašparovič počas svojej pracovnej cesty v obci Rybník v Levickom okrese. V súvislosti s výpoveďami zdravotníkov prezident zdôraznil, že by lekárski odborári mali zvážiť situáciu, do ktorej dostávajú zdravotníctvo a pacientov.

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...