lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10268 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na Slovensku sa zatiaľ nezaznamenala neliečiteľná kvapavka

Bratislava 14. júna (TASR) - Druh kvapavky, odolný voči liekom, ktorý sa šíri vo viacerých krajinách sveta, sa na Slovensku zatiaľ nezaznamenal. Potvrdil to dnes hlavný hygienik Ivan Rovný. Prípady rezistentnej kvapavky sa doteraz zaznamenali v Austrálii, Japonsku, Nórsku, Švédsku a v Anglicku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: UNB prepustila všetkých hospitalizovaných účastníkov Pohody

Bratislava 18. júla (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) už prepustila do domácej liečby všetkých 24 pacientov, ktorí sa nakazili norovírusom na festivale Pohoda. Sú v dobrom klinickom stave. Väčšina z nich musí ešte minimálne štyri dni dodržiavať diétu.

Lekarne.sk

Indonézia: Slepú samicu orangutana operovali, konečne uvidí svoje mláďatá

Jakarta 31. augusta (TASR) - Samica orangutana z ostrova Sumatra môže prvýkrát pozorovať svoje dve mláďatá po tom, ako podstúpila operáciu sivého zákalu, prvú svojho druhu v Indonézii. O úspešnosti zákroku informovali v noci nadnes lekári z programu starostlivosti o zachovanie orangutanov na Sumatre. Štyridsaťročnú Gober, ako samicu volajú, zobrali z voľnej prírody v severnej provincii Sumatry...

Lekarne.sk

Holandsko/USA: Stovky ľudí ochoreli na salmonelózu po konzumácií lososa

Haag 2. októbra (TASR) - Stovky ľudí ochoreli v Holandsku a v Spojených štátoch na salmonelózu po konzumácií kontaminovaného udeného lososa vyprodukovaného holandskou firmou. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na holandské úrady. Podľa tamojšieho úradu verejného zdravotníctva v Holandsku evidujú vyše 100 ochorení a v USA približne raz toľko.

Lekarne.sk

PREŠOV: Zdravotný stav robotníka sa zlepšil, odpojili ho od umelej ventilácie

Poprad/Prešov 6. novembra (TASR) - Po páde diaľničného mosta vo výstavbe pri obci Iliašovce, okres Spišská Nová Ves, bol na tom zdravotne najhoršie pacient, ktorého hospitalizovali v prešovskej nemocnici. Podľa najnovších informácií sa jeho zdravotný stav zlepšil. Potvrdila to hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková.

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...