lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10269 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRNAVA: Juraj Barbarič napne svaly na pomoc svalovým dystrofikom

Trnava 27. júla (TASR) - Známy slovenský silák Juraj Barbarič bude dnes v Trnave ťahať osobné auto od Divadla Jána Palárika na Trojičné námestie. Svoj športový výkon uskutoční v rámci projektu Pevné svaly s cieľom pomôcť ľuďom postihnutým svalovou dystrofiou a zviditeľniť ich problémy. Trnava je v poradí ôsma spomedzi 15 slovenských miest, ktoré Barbarič postupne navštívi, TASR informovala ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: STU založila centrum, ktoré uľahčí prácu so záznamom pacienta

Bratislava 22. septembra (TASR) – Slovenská technická univerzita v Bratislave založila začiatkom septembra Národné centrum znalostných dátových štruktúr – archetypov (NCA). Tie pomôžu prepájať informácie o pacientoch medzi lekármi a zvýšia efektivitu ich liečby. Počítač bude tieto záznamy archivovať a umožní lekárom lepšiu spoluprácu.

Lekarne.sk

ZDRAVOTNÍCTVO: Nemocnica v Revúcej nakupuje nové vlastné prístroje

Revúca 26. októbra (TASR) - Digitálny röntgen začali dnes montovať v nemocnici s poliklinikou v Revúcej. V skúšobnej prevádzke už v zdravotníckom zariadení funguje computer tomograf a mamograf. Ako pre TASR potvrdil ekonomický námestník neziskovej organizácie Ján Málik, nové prístroje nakupujú.

Lekarne.sk

V. CINGEL: Lekárski odborári sa dostali na tenký ľad

Bratislava 25. novembra (TASR) - Tým, že by v súvislosti s hromadnými výpoveďami lekárov malo dôjsť aj k ohrozeniu poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti, sa podľa primára Kliniky detskej chirurgie na bratislavských Kramároch Vladimíra Cingela dostali lekárski odborári na tenký ľad, ktorý pod nimi praská. "Nebolo to rozumné rozhodnutie ísť cestou ohrozenia poskytovania akútnej ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Bratislavskej detskej nemocnici dnes chýba viac lekárov ako vo štvrtok

Bratislava 2. decembra (TASR) - Bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v súčasnosti chýba viac lekárov, ako tomu bolo vo štvrtok 1. decembra. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická, do práce dnes nenastúpilo 66 lekárov. Vo štvrtok ich neprišlo 39. Dôvodom ich neprítomnosti je podľa jej slov práceneschopnosť alebo ošetrovanie člena rodiny.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...