lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10272 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SDKÚ-DS chce odvolávať ministerku zdravotníctva Z. Zvolenskú (3)

Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičná SDKÚ-DS chce pre tender na licencie pre letecké záchranky odvolávať v parlamente ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominant Smer-SD). Po dnešnom poslaneckom prieskume na ministerstve to avizoval podpredseda strany Viliam Novotný. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov, SDKÚ-DS tak musí zohnať aj podporu ďalších poslancov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Do zbierky pre hemofilikov ľudia prispeli viac ako 6400 eurami

Bratislava 12. apríla (TASR) - Počas zbierky pre Slovenské hemofilické združenie, ktorá sa uskutočnila v prevádzkach jedného z obchodných reťazcov, sa podarilo vyzbierať vyše 6400 eur. Zbierka trvala od 7. do 9. apríla a výťažok sa použije na rehabilitačné tábory pre hemofíliou postihnuté deti i dospelých. Dôležitou súčasťou týchto pobytov v prírode je vzdelávanie, kde sa objasňujú postupy, ako...

Lekarne.sk

Enterohemoragické baktérie už nielen v Nemecku, ale aj v ďalších štyroch štátoch

Brusel/Štokholm/Kodaň/Hamburg/Berlín/Madrid 26. mája (TASR) - Nebezpečné enterohemoragické črevné baktérie EHEC, ktoré sa v krátkom čase dramaticky rozšírili v Nemecku, kde spôsobili vážne zdravotné problémy stovkám občanov a viacerých z nich pripravili o život, sa rozšírili už aj do Holandska, Švédska a Veľkej Británie. Informovala o tom dnes v Bruseli Európska komisia. Podľa slov ...

Lekarne.sk

M. FAKTOR: Po rušení nemocničných oddelení nedôjde k žiadnemu šetreniu (2)

Bratislava 17. júna (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) od 1. júla tohto roka nezazmluvní 156 nemocničných oddelení. Podľa generálneho riaditeľa Mariána Faktora však nedôjde k šetreniu a do nemocníc pôjde stále rovnaký počet finančných prostriedkov. Kompletný zoznam nemocníc, ktoré prídu o svoje oddelenia, TASR zverejní osobitne.

Lekarne.sk

Turecko: Ruskí turisti sa otrávili jedlom na tureckej riviére

Moskva/Ankara 27. júla (TASR) - Takmer 100 ruských turistov muselo vyhľadať lekársku pomoc s príznakmi otravy jedlom v tureckom stredomorskom letovisku Alanya. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti. Príznaky otravy jedlom sa prejavili u 98 turistov z Ruska, ktorí bývali v miestnom hoteli Club Günes Garden.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...