lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10273 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotné sestry veria v spravodlivé rozhodnutie Ústavného súdu

Bratislava 31. augusta (TASR) - Zdravotné sestry veria v rýchle a spravodlivé rozhodnutie Ústavného súdu SR ohľadne zákona, ktorý upravil ich mzdy. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek od neho očakáva stabilitu slovenského zdravotníctva, kvalitnú zdravotnú starostlivosť a sociálnu istotu zdravotníckym pracovníkom. "Veríme vo férové riešenie mzdovej politiky sestier, pôrodných ...

Lekarne.sk

Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu

Bratislava/Praha 2. októbra (TASR) - Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu na Slovensko. Taký je záver dnešného stretnutia medzirezortnej komisie. Kedy by sa dovoz českého alkoholu mohol opäť povoliť, nie je zatiaľ jasné, ako priblížil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, neprijal sa žiadny konkrétny termín.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP upozorňuje na podvodníkov

Bratislava 5. novembra (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa VšZP) zaznamenala v posledných dňoch viacero podnetov od svojich poistencov, ktorých navštívili neznáme osoby vydávajúce sa za jej zamestnancov. "Pod zámienkou, že kontrolujú preukazy poistencov, sa snažili dostať k nim do bytu. Najnovší prípad bol hlásený z bratislavského sídliska Petržalka," upozornila hovorkyňa poisťovne Dana ...

Lekarne.sk

PREZIDENT: Zdravotné odvody z dividend sa zvýšia

Bratislava 12. decembra (TASR) - Z dividend sa bude od budúceho roka platiť vyšší zdravotný odvod. Sadzba sa totiž zvýši zo súčasných desať percent na 14 percent z vymeriavacieho základu. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnom poistení, ktorú dnes podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.

Lekarne.sk

JEZERSKO: Lyžiar po zrážke na svahu utrpel vážne zranenia

Jezersko 26. januára (TASR) - Na lyžiarskom svahu pri obci Jezersko v okrese Kežmarok sa dnes predpoludním zrazili dvaja lyžiari. Pri náraze utrpel 45-ročný Slovák poranenie v bedrovej oblasti a podľa podozrení aj poranenie chrbtice. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air – Transport Europe Sylvia Galajda.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...