lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10291 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KREMNICA: Postihnutým deťom pomáha terapeutická miestnosť Snoezelen

Kremnica 9. októbra (TASR) – V Základnej škole pre žiakov so sluchovým postihnutím internátnej Viliama Gaňu v Kremnici môžu deti s poruchou sluchu a rôznymi kombinovanými postihnutiami využívať terapeutickú miestnosť Snoezelen. "Kedykoľvek potrebujú deti alebo ich terapeuti uniknúť do tejto relaxačnej terapeutickej miestnosti, ktorá pôsobí ako rozprávková hra svetiel, vôní a špeciálnych efektov...

Lekarne.sk

Projekt Excelentná lekáreň prispieva k praktickému vzdelávaniu študentov FaF UK

Bratislava 12. apríla (TASR) - Farmaceutická fakulta (FaF) Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa pustila do implementácie najnovších foriem vzdelávania farmaceutov v praxi prostredníctvom projektu Excelentná lekáreň. Začal sa realizovať v septembri 2010 a potrvá tri roky. Okrem päťročnej teoretickej prípravy študenti farmácie absolvujú aj šesťmesačnú odbornú prax v lekárni.

Lekarne.sk

Zs.SIMON: MPRV nariadilo stiahnuť z predaja uhorky od 2 španielskych producentov

Bratislava 26. mája (TASR)– Rezort pôdohospodárstva dostal podľa slov šéfa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zsolta Simona (Most-Híd) dnes o 15.38 h v rámci rýchleho výstražného systému informáciu, že úrady v Nemeckej spolkovej republike identifikovali na uhorkách pochádzajúcich od dvoch španielskych producentov a jedného distribútora baktériu Escherichia coli (E. coli)....

Lekarne.sk

Rusko: Nemecké úrady zlyhali pri pokuse nájsť zdroj črevnej nákazy

Moskva 17. júna (TASR) - Nemecké úrady zlyhali pri pokuse nájsť zdroj nebezpečnej črevnej nákazy v potravinovom reťazci. S týmto vážnym tvrdením prišiel dnes podľa informácií ruských médií tamojší štátny veterinárny dozor. Jeho predstavitelia vyjadrili vážne znepokojenie nad vývojom situácie a chcú pozvať nemeckých veterinárov do Moskvy na rozhovory o príčinách epidémie.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Novým riaditeľom Univerzitnej nemocnice Bratislava bude M. Bucha

Bratislava 28. júla (TASR) - Novým riaditeľom najväčšej slovenskej nemocnice, Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), bude Miroslav Bucha. Vyplýva to z výsledkov výberového konania na post riaditeľa, ktoré zverejnilo ministerstvo zdravotníctva. Výberové konanie sa uskutočnilo 21. až 25. júla.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...