lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10453 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Filipíny: Pyrotechnika zabila chlapca, 739 ľudí utrpelo zranenia

Manila 2. januára (TASR) - Desaťročný chlapec prišiel o život a ďalších 739 ľudí utrpelo zranenia následkom ohňostrojov, delobuchov a streľby počas osláv nového roka na Filipínach. Informovalo o tom dnes filipínske ministerstvo zdravotníctva. Chlapec zomrel po výbuchu podomácky vyrobeného delobuchu, ktorý hodil do ohňa.

Lekarne.sk

NITRA: Chrípka v kraji zatvorila štyri základné školy

Nitra 17. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji sa tento týždeň opäť zvýšila a v okrese Nové Zámky už v jej dôsledku zatvorili štyri základné školy. Celkovo bolo nahlásených 11.338 akútnych respiračných ochorení, čo je nárast o 4,3 percenta. „Z toho na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo hlásených 1829 prípadov, čo je nárast chorobnosti o 10,4 percenta oproti minulému...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 4,3 percenta

Žilina 30. marca (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 13. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 4,3 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1743,6 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

NECPALY: Horskí záchranári transportovali mladého Čecha z Chaty pod Borišovom

Necpaly 5. mája (TASR) – Šesť horských záchranárov z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Veľká Fatra zasahovalo od piatka (4. 5.) večera do dnešného skorého rána na Chate pod Borišovom v Martinskom okrese. Zachraňovali mladého chlapca. Ako dnes na svojej webovej stránke informovala Horská záchranná služba, záchranárov zavolali okolo 19.30 h k mladému Čechovi, ktorý po príchode...

Lekarne.sk

LEVOČA:V nemocnici je nový parkovací systém, za dlhšie parkovanie sa bude platiť

Levoča 19. júna (TASR) – Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča v týchto dňoch ukončila rekonštrukciu nového parkovacieho systému. Nový režim pohybu vozidiel a státia umožní pacientom a návštevníkom zdravotníckeho zariadenia lepšiu dostupnosť k požadovanému oddeleniu. Za státie dlhšie ako 20 minút sa však bude platiť.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...