lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10535 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Onkopacienti potrebujú aj pomoc pre dušu, pomáha im DS Vŕba

Bratislava 18. apríla (TASR) - Onkológia je oblasť, v ktorej podľa odborníkov nestačí iba liečenie somatických príznakov ochorenia. "Pacienti totiž potrebujú liečiť ubolenú dušu," priblížil prednosta Internej onkologickej kliniky Onkologického ústavu sv. Alžbety v Bratislave Stanislav Špánik.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Penta vstupuje do slovenských aj do poľských nemocníc

Bratislava 28. mája (TASR) - Investičná skupina Penta dnes oznámila verejnú ponuku na odkúpenie všetkých akcií spoločnosti EMC Instytut Medyczny S. A. (EMC), ktorá je najväčším poľským vlastníkom nemocníc a ambulancií na trhu súkromných zdravotných služieb. Penta už podpísala zmluvu, na základe ktorej vlastní 14,6 percent akcií spoločnosti, ktoré predstavujú 20,49 percenta z celkového počtu ...

Lekarne.sk

ČR: Sanitka za jazdy stratila pacienta, na nosidlách vyšiel do križovatky

Praha 3. júla (TASR) - Pri prevoze pacienta cez pražskú štvrť Krč sa dnes takmer stala tragédia. Na križovatke pri nemocnici IKEM sa uvoľnila zámka na lôžku v sanitke, ktoré potom rozrazilo dvere vozidla a pacient vyšiel na nosidlách na cestu. Mužovi na mobilnom lôžku sa našťastie nič nestalo, pretože na mieste práve nebola premávka.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Na detskej pohotovosti ošetrili cez leto viac detí ako vlani

Bratislava 4. septembra (TASR) - Prípadov na bratislavskej detskej pohotovosti toto leto pribudlo. Lekári Oddelenia urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava (DFNsP) ošetrili takmer 7600 detí, čo je o vyše 500 prípadov viac v porovnaní s minulým rokom, priblížila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická. V pediatrických ambulanciách ošetrili 4475 detí, prevládali ...

Lekarne.sk

MZ SR: Ministerstvo vyhlásilo druhé kolo tendra na licencie pre záchranky

Bratislava 17. októbra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva SR vypísalo tender na 124 licencií na prevádzkovanie ambulancií pozemnej záchrannej zdravotnej služby. Dôvodom sú končiace sa licencie. V tomto roku ministerstvo už raz licencie prerozdeľovalo, pre problémy v prvom kole tendra žiada teraz opozícia hlavu šéfky rezortu Zuzany Zvolenskej (nominant Smer-SD).

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...