lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10540 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári v UNB a DFNsP zatiaľ neprejavili záujem o nové zmluvy

Bratislava 4. decembra (TASR) - Lekári Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ani Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava (DFNsP), ktorí podali výpovede, zatiaľ neprejali záujem uzatvoriť nové pracovné zmluvy. TASR to dnes potvrdil hovorkyne nemocníc. "Zatiaľ neevidujeme žiadne vyzdvihnutie pracovnej zmluvy," povedala TASR hovorkyňa UNB Danica Lehotská.

Lekarne.sk

MONITOR: Bratislavská záchranka zvažuje zrušenie prevozu sanitkami

Bratislava 4. januára (TASR) - Štátna Záchranná a dopravná zdravotnícka služba (ZDZS) Bratislava zvažuje ukončenie dopravy pacientov bez lekára a rozviazanie zmluvy so zdravotnými poisťovňami. Dôvodom je vysoká strata za dopravnú činnosť, ktorá v októbri 2011 presiahla 466. 000 eur.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Farmafirmy opäť poukazujú na nedostatky liekovej reformy

Bratislava 21. februára (TASR) - Farmaceutické spoločnosti opäť kritizujú reformu liekovej politiky, nepáči sa im ani pripravovaná novela zákona o liekoch. Tá má podľa manažérky Asociácie dodávateľov liekov a zdravotníckych pomôcok (ADL) Jany Srníkovej mnohé nedostatky a boli by radi, keby vôbec nevstúpila do platnosti. Právna norma prináša napríklad sprísnenie reklamy na lieky či zmeny v ...

Lekarne.sk

Taliansko: Minister zdravotníctva chce vyšetriť zničenie embryí

Rím 1. apríla (TASR) - Taliansky minister zdravotníctva Renato Balduzzi nariadil vyšetrovanie domnelého mechanického zlyhania chladiaceho zariadenia v nemocnici v Ríme, v dôsledku ktorého sa zničilo 94 zmrazených embryí. Ako uviedla agentúra AP, ministerstvo takisto plánuje v utorok vykonať prehliadku nemocnice. Údajná mechanická závada na chladiacom zariadení pred štyrmi dňami zničila 94 ...

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: RÚVZ pripravil aktivity nielen cez Svetový deň pohybom ku zdraviu

Banská Bystrica 9. mája (TASR) - Poradňa pre optimalizáciu pohybovej aktivity odboru podpory zdravia (OPZ) banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva pripravila nielen na 10. mája (Svetový deň pohybom ku zdraviu) viacero aktivít spojených s propagáciou pohybu pre zdravie človeka. Všetky pracovné dni v tomto týždni sú v Poradni pre optimalizáciu pohybovej aktivity Dni ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: