lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10603 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ČR: Boj proti fajčeniu potrebuje nové impulzy

Praha 31. mája (TASR) – Česká republika zostáva poslednou krajinou Európskej únie, ktorá v roku 2003 síce podpísala Rámcovú dohodu o kontrole tabaku (FCTC), ale dodnes dokument neratifikovala. V roku 2005 ratifikáciu zablokovala horná komora – Senát. Vo svete pritom túto dohodu ratifikovalo už 172 krajín.

Lekarne.sk

HNÚŠŤA: V nemocnici zatvoria posledné dve lôžkové oddelenia

Hnúšťa 24. júna (TASR) – Nemocnici v Hnúšti Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) nezazmluvní od júla dve lôžkové oddelenia, a to interné a pre dlhodobo chorých. Zároveň hrozí, že zdravotnícke zariadenie, ktoré navštevuje 20.000 ľudí, zatvoria. Primátor Michal Bagačka spustil petíciu za zachovanie nemocnice.

Lekarne.sk

ROZPOČET: Zdravotníctvo si na budúci rok mierne polepší

Bratislava 12. augusta (TASR) - Zdravotníctvo by si malo na budúci rok mierne polepšiť. Ako vyplýva z návrhu rozpočtu na rok 2012, ktorý dnes zverejnilo Ministerstvo financií (MF) SR, objem zdrojov zo štátneho rozpočtu a od ekonomicky aktívnych osôb plynúcich do oblasti zdravotníctva sa predpokladá na úrovni 3,84 miliardy eur. To predstavuje oproti tohtoročným schváleným zdrojom nárast o jedno ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Nemocnice, ktoré sú akciovými spoločnosťami, výpovede od lekárov nemajú

Košice 30. septembra (TASR) - V košických nemocniciach, ktoré sú akciovými spoločnosti, lekári výpovede nepodali. Vyplýva to z vyjadrení ich riaditeľov, ktoré získala TASR. "Lekári u nás nemajú záujem dávať výpovede," uviedol dnes pre TASR člen predstavenstva a riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca, a. s., 1. súkromnej nemocnice Juraj Vančík.

Lekarne.sk

VZZS ATE: Žena sa zranila na cirkulárke

Košice 5. novembra (TASR) - Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (VZZS ATE) dnes letela do Hanušoviec nad Topľou a pomáhala žene (31) z okresu Vranov nad Topľou, ktorá si na cirkulári spôsobila vážne poranenie ruky. "Leteckí záchranári prevzali pacientku od pozemných záchranárov. Vrtuľníkom ju transportovali na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...