lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10604 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Mimoriadna kontrola predaja počas vianočných trhov potrvá do 15.decembra

Bratislava 28. novembra (TASR) - Mimoriadna kontrola zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín počas vianočných trhov v SR bude oddnes do 15. decembra. Podrobné kontroly budú zamerané na predaj a označovanie cukrárskych výrobkov, prípravu, manipuláciu a podávanie pokrmov. TASR o tom dnes informoval hlavný hygienik SR Gabriel Šimko.

Lekarne.sk

KOŠICE: Univerzitná nemocnica pripravuje dodatky pre lekárov

Košice 5. decembra (TASR) - Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach pripravila pre lekárov, ktorí nestiahli výpovede, nové pracovné zmluvy. "Nové dodatky pre zvyšných bezmála osemsto lekárov budeme vypracovávať priebežne," informovala dnes TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. Nemocnica pracuje podľa Oravcovej v štandardnom režime od minulej stredy.

Lekarne.sk

Vietnam: Lekári z nohy pacienta úspešne odstránili 90-kilogramový nádor

Hanoj 5. januára (TASR) - Vietnamskí lekári spolu s americkým plastickým chirurgom dnes 13-hodinovou operáciou úspešne odstránili 90-kilogramový nádor z nohy muža. Američan McKay McKinnon a šiesti vietnamskí lekári začali s operáciou tumoru vo Francúzsko-vietnamskej nemocnici v Hočiminovom Meste o 02.00 h (SEČ), uviedol Nguyen Duy Sang, brat pacienta. "Lekári povedali mojej rodine, že zhruba ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Do Týždňa mozgu sa svojimi aktivitami zapojí aj Prievidza

Prievidza 23. februára (TASR) – Do medzinárodnej akcie Týždeň mozgu sa svojimi aktivitami zapojí aj mesto Prievidza. V Regionálnom kultúrnom centre (RKC) sa totiž uskutočnia tréningy pamäte. Tréning krátkodobej pamäte je naplánovaný na 12. marca a tréning dlhodobej pamäte na 14. marca.

Lekarne.sk

Vietnam: Z protidrogového odvykacieho centra ušlo takme 100 pacientov

Hanoj 3. apríla (TASR) - Takmer polovica pacientov v protidrogovom odvykacom centre v severnom Vietname premohla dozorcov a ušla. Informovali o tom dnes miestne médiá, ktoré citovala agentúra DPA. Skupina 96 mužov použila v nedeľu večer v meste Hai Phong proti strážnikom palice.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...