lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11269 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: S problémom HIV/AIDS pomáhajú vo svete bojovať aj Slováci

Bratislava 1. decembra (TASR) - S vírusom HIV a s AIDS pomáhajú vo svete bojovať aj slovenské organizácie. Humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) realizuje v tejto oblasti niekoľko typov pomoci. Prvou je program na minimalizovanie prenosu vírusu HIV z matky na dieťa kde v Kambodži organizácia dosahuje 96 percentnú úspešnosť, ďalšou je antivírová liečba podávaná pacientom chorým na ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Lekárom, ktorí počas núdzového stavu nenastúpia do služby, hrozí väzenie

Bratislava 14. januára (TASR) - Lekárom, ktorí počas núdzového stavu vyhláseného vládou odmietnu nastúpiť do služby, hrozí pokuta alebo väzenie. Ministerstvo zdravotníctva chce navyše do zákona zaviesť paragraf, podľa ktorého by bolo trestné vyhýbanie sa tejto povinnosti. Rezort tak reaguje na situáciu, ktorá vznikla počas hromadného podávania výpovedí v roku 2011, keď lekári odišli hromadne na...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA:Pacientov s dystóniou liečia hĺbkovou stimuláciou mozgu ako prví v SR

Banská Bystrica 20. februára (TASR) – V banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta (FNsP FDR) v spolupráci s pracoviskom Univerzitnej nemocnice v Martine začali liečiť v podmienkach SR už druhého pacienta s dystóniou pomocou metódy hĺbkovej stimulácie mozgu (Deep Brain Stimulation (DBS). "Určite je to unikátne," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Darovať krv do divadla prišlo125 ľudí

Košice 27. marca (TASR) - Darovať krv prišlo dnes do Štátneho divadla Košice 125 ľudí, z nich 27 prvodarcov. Druhý ročník podujatia Divadelná kvapka krvi v bol súčasťou osláv Svetového dňa divadla. TASR o tom informoval tlačový tajomník divadla Svjatoslav Dohovič.

Lekarne.sk

SLK má víziu spoločného školiaceho strediska pre lekárov zo SR, ČR a Poľska

Bratislava 4. mája (TASR) - Na Slovensku by mohlo vzniknúť nové školiace stredisko pre lekárov, ktoré by využívali aj lekári z Poľska a Českej republiky. Taká je vízia Slovenskej lekárskej komory (SLK). Stredisko by malo vzniknúť na jej pozemkoch neďaleko Liptovského Mikuláša.

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.