lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11271 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Zdravotný personál poučí žiakov, ako sa majú chrániť v lete

Košice 9. júna (TASR) - Zvýšiť informovanosť detí, ktorým hrozia úrazy v letných mesiacoch, a naučiť ich, ako kamarátom podať prvú pomoc, chce zdravotnícky personál ARO v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach novým projektom Bezpečné leto. Klinika totiž zaznamenáva zvýšené hospitalizácie v júni, júli a auguste. "Pripravili sme projekt, počas ktorého budú v júni naše kolegyne v ...

Lekarne.sk

Veľký Meder: Motocyklista utrpel po páde vážne zranenia

Veľký Meder 8. júla (TASR) - Na štátnej ceste medzi Veľkým Mederom a Čilišskou Radvaňou sa stala vo štvrtok (7.6.) popoludní dopravná nehoda, pri ktorej 33-ročný motocyklista z Nemecka pravdepodobne prudko zabrzdil, dostal šmyk a spadol v dôsledku náhleho zabrzdenia pred ním idúcich kamiónov. TASR informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe Sylvia...

Lekarne.sk

Vo vodnej nádrži Ružín sa takmer utopila žena, pomáhali jej leteckí záchranári

Košice 3. septembra (TASR) – Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) letela dnes k vodnej nádrži Ružín. Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že sa tam takmer utopila 44-ročná žena z Košíc. Na mieste zasahovali aj hasiči, ktorí ju vytiahli z vody a začali resuscitovať.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Kampaň Ligy proti rakovine upozorní na riziká fajčenia

Bratislava 13. októbra (TASR) - Nadchádzajúci európsky týždeň proti rakovine bude na Slovensku patriť najmä edukačno-preventívnej kampani zameranej na fajčenie a jeho negatívnym dopadom na zdravie. Kampaň Neodfajčite im detstvo budú sprevádzať rôzne aktivity, ktoré sa prioritne zamerajú na rodiny s deťmi a mladých ľudí. Akcia potrvá od pondelka 17. októbra do polovice novembra a jej hlavným ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Ochorenie pľúc odhalí spirometrický test dýchania

Bratislava 15. novembra (TASR) - Svetový deň chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP) si verejnosť pripomína na podnet Globálnej iniciatívy pre CHOCHP každoročne už od roka 2002 a tento rok pripadá na stredu, 16. novembra. Kľúčovou témou tohoročného Svetového dňa CHOCHP je „Nestačíte s dychom? Môžete mať chronickú obštrukčnú chorobu pľúc.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.