lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11272 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SMER-SD: Minister Uhliarik by mal odstúpiť, za krízu môžu aj médiá

Bratislava 30. novembra (TASR) - Zodpovednosť za súčasný stav v zdravotníctve nesie vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), samotná premiérka, bulvárne médiá i minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH). Posledný z nich by mal navyše svoju funkciu opustiť. "Nie zvážiť odstúpenie, ale mal by odstúpiť," podčiarkol dnes na tlačovej konferencii podpredseda opozičného Smeru-SD Marek Maďarič.

Lekarne.sk

NRSR: Raši sa opäť pokúša zrušiť transformáciu nemocníc na akciovky

Bratislava 14. decembra (TASR) - Exminister zdravotníctva a poslanec Richard Raši (Smer-SD) sa chce opäť pokúsiť o zrušenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti. Počas rozpravy k návrhu novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý má reflektovať lekárske požiadavky, preto predložil pozmeňujúci návrh na zrušenie transformácie. Raši sa o presadenie tohto ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: AZZS po dnešnom rokovaní: Už vieme, že sa nedohodneme

Bratislava 24. januára (TASR) – Dohoda medzi záchrankami a ministerstvom zdravotníctva nie je na svete ani po takmer troch hodinách dnešného rokovania. Aj keď rozhovory budú pokračovať vo štvrtok (26.1.), prezident Asociácie záchrannej zdravotnej služby Ivo Krpelan nevidí ďalšiu možnosť, ako by sa mohli dohodnúť. "Po dnešnom rokovaní už viem, že sa nedohodneme.

Lekarne.sk

Ukrajina: Nemeckí lekári odporučili urgentnú liečbu Tymošenkovej

Kyjev 8. marca (TASR) - Väznená ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková potrebuje urgentnú liečbu mimo väznice. Uviedli to dnes vo vyhlásení nemeckí lekári, ktorí 51-ročnú političku vyšetrili v polovici februára. Špecialisti z berlínskej kliniky Charité nespresnili, na akú diagnózu by sa mala Tymošeková liečiť, podľa nich však zodpovedajúce úkony nemožno vykonať vo väznici vo ...

Lekarne.sk

RADÍME: Anorexiu a bulímiu môžu u mladých ľudí spustiť aj diéty

Košice 18. apríla (TASR) - Diéty u mladých dievčat alebo chlapcov môžu byť prvým signálom, že s ich stravovaním nie je niečo v poriadku. Psychosomatické ochorenia mentálna anorexia a bulímia, ktoré vznikajú ako dôsledok porúch prijímania potravy, sa netýkajú len modeliek, ktoré chcú schudnúť. Upozorňujú na to dlhodobo aj lekári.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.