lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11274 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Červené stužky aj sviečkové pochody upozornia na problém AIDS

Bratislava 1. decembra (TASR) - Ľudia na Slovensku aj vo svete si dnes pripomínajú Svetový deň AIDS. Práve v tento deň silnejú aktivity odborníkov aj laikov zamerané na informovanie verejnosti o tomto ochorení, predovšetkým o možnostiach jeho prevencie. V SR sa v tomto roku zatiaľ zaznamenalo 46 nových prípadov infekcie HIV, išlo o 40 Slovákov a šesť cudzincov s prechodným pobytom.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárom, ktorí počas núdzového stavu nenastúpia do služby, hrozí... (2)

Bratislava 14. januára (TASR) - Lekárom, ktorí počas núdzového stavu vyhláseného vládou odmietnu nastúpiť do služby, hrozí pokuta alebo väzenie. Ministerstvo zdravotníctva chce navyše do zákona zaviesť paragraf, podľa ktorého by bolo trestné vyhýbanie sa tejto povinnosti. Rezort tak reaguje na situáciu, ktorá vznikla počas hromadného podávania výpovedí v roku 2011, keď lekári odišli hromadne na...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Hygienici kontrolovali kvalitu potravín v obchodných prevádzkach

Bratislava 20. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR vykonal v dňoch 28. januára až 8. februára mimoriadne kontroly, pri ktorých sa zameral na epidemiologicky rizikové činnosti pri výrobe, manipulácii a umiestňovaní potravín na trh v potravinárskych prevádzkach supermarketov, hypermarketov a obchodných domov na Slovensku. Kontroly sa sústredili predovšetkým na prevádzky s ...

Lekarne.sk

MZ: Dohoda o službách lekárov s LOZ nie je, pacientov by sa to dotknúť nemalo

Bratislava 27. marca (TASR) - Otázka nadčasov lekárov v slovenských nemocniciach, ktorej riešenie žiadajú lekárski odborári, ostáva nedoriešená aj po dnešnom stretnutí na ministerstve zdravotníctva. Odborári žiadajú komplexné riešenie tejto problematiky. Návrh, ktorý ponúkajú, však podľa ministerky Zuzany Zvolenskej nič nerieši.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Na štart Behu pre život sa dnes postavili tisícky ľudí

Bratislava 4. mája (TASR) - Upevniť si svoje zdravie a prispieť na výskum rakoviny dnes prišli na bratislavskú Partizánsku lúku tisícky ľudí, ktorí odbehli prvý tohtoročný Beh pre život. Cieľom behu je tento rok vyzbierať 85.000 eur na zakúpenie laboratórneho prístroja NanoSight. Informovala o tom Nadácia Tesco, organizátor akcie.

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.