lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11280 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Baktériu E.coli potvrdili u 25-ročného muža

Košice 9. júna (TASR) - Prítomnosť baktérie E.coli potvrdili v stredu 8. júna večer v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach u 25-ročného muža. Toho previezli z prešovskej nemocnice FNsP J. A. Reimana vo vážnom stave s diagnózou hemolyticko-uremického syndrómu. "Pacient má porušené parametre v krvnom obraze a problém s funkciou obličiek.

Lekarne.sk

NRSR: Zdravotné poisťovne budú môcť znovu tvoriť zisk

Bratislava 8. júla (TASR) - Zdravotné poisťovne budú môcť od augusta opätovne tvoriť zisk. Umožňuje im to novela zákona o zdravotných poisťovniach z dielne ministerstva zdravotníctva, ktorú dnes schválil parlament. Rezort však stanovil určité podmienky.

Lekarne.sk

O. SUKEĽ: Zákon o liekoch prospeje výhradne veľkým finančným skupinám

Bratislava 4. septembra (TASR) - Zmeny, ktoré má priniesť reforma liekovej politiky sa nebudú dotýkať iba určovania cien liekov či pôsobenia farmaceutických firiem, ale upravujú aj podmienky pre lekárne a lekárnikov. Tým sa venuje najmä zákon o liekoch. Plány ministerstva zdravotníctva už dlhodobo kritizuje Slovenská lekárnická komora.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečné bieliace pásiky

Bratislava 14. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov na bielenie zubov. Ide o bieliace pásiky značky Crest, v ktorých je prekročená povolená koncentrácia peroxidu vodíka. ÚVZ SR už zakázal ich predaj a spotrebiteľom, ktorí si ich už zakúpili, odporúča, aby nebezpečné výrobky nepoužívali.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Napriek mrazom je ovzdušie plné spór plesní

Banská Bystrica 16. novembra (TASR) - Súčasné obdobie prinieslo peľovým alergikom značnú úľavu, avšak napriek nočným mrazom sú vo vzduchu stále vysoké koncentrácie spór húb - plesní slúžiacich na rozmnožovanie, informovala TASR hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. Tvoria sa v obrovských množstvách, pričom spóry (výtrusy) húb majú ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.