lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11282 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

RADÍME: Zamestnávatelia majú dva dni na opravný alebo dodatočný výkaz poistného

Bratislava 30. mája (TASR) - Tento rok platia pre ročné zúčtovanie zdravotného poistenia (RZZP) nové pravidlá. Zamestnávatelia tak majú posledné dva dni na opravný alebo dodatočný súhrnný výkaz zdravotného poistenia za rok 2011. V prípade, že zdravotná poisťovňa nebude mať k dispozícii údaje potrebné na vykonanie RZZP, bude pri výpočte preddavkov na poistné a samotného poistného vychádzať z ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: UNB očakáva pre horúčavy zvýšený nápor na centrálnych príjmoch

Bratislava 2. júla (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) očakáva v nasledujúcich dňoch pre pokračujúce horúčavy zvýšený nápor na centrálnych príjmoch. "UNB je naň pripravená. Ľuďom odporúčame nezanedbávať prísun tekutín a starším ľuďom navyše radíme zbytočne nevychádzať do rozhorúčených ulíc," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Maťašovská.

Lekarne.sk

Most-Híd vidí za projektom jednej zdravotnej poisťovne biznis Smeru-SD

Bratislava 13. augusta (TASR) - Most-Híd tuší za zámerom vlády vytvoriť jednu štátnu zdravotnú poisťovňu (ZP) biznis Smeru-SD. Uviedol to dnes predseda opozičnej strany Béla Bugár, ktorý však nechcel priamo pomenovať, kto môže byť partnerom vládnej strany v tomto obchode. "Aj keď, samozrejme, tušenia sú.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári a sestry nepodporujú spoločný zákon o mzdách

Bratislava 20. septembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) a Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) nepodporujú vznik spoločného zákona o platových pomeroch v zdravotníctve. Tento postoj dnes tlmočili zástupcovia týchto združení počas stretnutia šéfky rezortu zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) s profesijnými a stavovskými organizáciami v ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Finančný dar LPR skráti pacientom UNLP čakanie na výsledky

Košice 23. októbra (TASR) - Významné rozšírenie možnosti diagnostiky nádorových ochorení umožnil tohtoročný dar v sume 10.000 eur zo zbierky Ligy proti rakovine (LPR) pre Oddelenie patológie košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. Peniaze sa použili najmä na kúpu diagnostických setov a dodatočného drobného technického vybavenia. "V praxi to znamená, že v spolupráci s Ústavom lekárskej ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.