lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11284 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Ukrajina: Ministerstvo chce zakázať predaj alkoholu na verejných miestach

Kyjev 8. septembra (TASR) - Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva navrhlo zákaz predaja alkoholu na verejných miestach. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Ukrinform. Námestník ministra zdravotníctva Valerij Bidnij zdôraznil potrebu posilnenia kontroly nad predajom alkoholu s cieľom zabrániť jeho predaju na verejných a vysoko rizikových miestach, ako sú železničné stanice, miesta ...

Lekarne.sk

USA: Obézny muž postupne zrástol so svojím kreslom

Washington 30. marca (TASR) - Americkí policajti v Ohiu museli urobiť otvor v stene izby, aby mohli záchranári previezť do nemocnice obézneho muža, zrasteného s kreslom. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA. Dvaja spolubývajúci našli 43-ročného muža v bezvedomí ešte v nedeľu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Popradskej nemocnici transformácia na a.s. pomohla... (2)

Poprad 9. mája (TASR) – Popradská nemocnica prešla transformáciou na akciovú spoločnosť (a.s.) vo februári 2006 a od roku 2007 bola každý rok, čo sa týka hospodárskeho výsledku, v pozitívnych číslach. „V minulom roku sme podľa predbežných informácií vykázali zisk viac ako 600. 000 eur,“ konkretizoval generálny riaditeľ Nemocnice Poprad (NP), a.s., Jozef Tekáč.

Lekarne.sk

FLEŠ: KOŠICE: Baktériu E.coli potvrdili u 25-ročného muža

Košice 9. júna (TASR) - Prítomnosť baktérie E.coli potvrdili v stredu 8. júna večer v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach u 25-ročného muža. Toho previezli z prešovskej nemocnice FNsP J. A. Reimana vo vážnom stave s diagnózou hemolyticko-uremického syndrómu. taj ed FLEŠ-SR-baktéria-E.coli-potvrdenie-muž-KEX

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chrípka v Banskobystrickom kraji ustupuje, no je jej viac ako vlani

Banská Bystrica 8. júla (TASR) - V uplynulom týždni výskyt akútnych respiračných (ARO) aj chrípkových ochorení (CHPO) v Banskobystrickom kraji poklesol. "Oproti 26. týždňu klesol výskyt ARO o štvrtinu, výskyt chrípky a jej podobných ochorení až o tretinu. V tomto týždni je však až o 23 percent viac chorých na CHPO ako v rovnakom období vlaňajška," podotkla Mária Tolnayová, hovorkyňa ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.