lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10202 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Poisťovne budú so súkromnými lekármi rokovať, viac im nesľubujú

Bratislava 7. februára (TASR) - Zdravotné poisťovne budú so súkromnými lekármi, ktorí sa dnes sťažovali na chýbajúce zdroje na riešenie miezd zdravotných sestier, rokovať o ich požiadavkách, viac zdrojov priamo neavizovali. Najväčšia Všeobecná zdravotná poisťovňa zvýšila podľa svojej hovorkyne Petry Balážovej v prvom štvrťroku platby lekárom prvého kontaktu o sedem percent. "Rovnako bude ...

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Zdravotné sestry budú hovoriť o nových trendoch a postupoch

Piešťany 22. marca (TASR) – Zdravotné sestry, pracujúce v odboroch vnútorného lekárstva sa zídu v Piešťanoch na celoslovenskej odbornej konferencii, reflektujúcej aktuálne otázky a nové trendy a postupy v poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti. Usporiadateľská Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek spolu s Nemocnicou Alexandra Wintera v Piešťanoch očakávajú účasť do 200 ...

Lekarne.sk

POPRAD: Sestry štrajk zatiaľ vylúčili, MZ im sľúbilo 50 miliónov eur z rezervy

Poprad 27. apríla (TASR) – Zdravotné sestry nateraz vylúčili, že vstúpia do štrajku. Stalo sa tak po dnešnom rokovaní s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou na ich sneme v Poprade. Šéfka rezortu sestrám, ktoré boli nespokojné s plnením zákona o ich minimálnych mzdových nárokov, prisľúbila rozpustenie 50-miliónovej rezervy v štátnom rozpočte.

Lekarne.sk

MfDnes: 37-ročný muž žije bez srdca, pomohla mu unikátna česká operácia

Praha 9. júna (TASR) - Bez srdca žije od 3. apríla, kedy ho operovali v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), 37-ročný Čech Jakub H. z Neratovíc. Namiesto srdca, ktoré napadol agresívny nádor, dostal dve čerpadlá a ako prvý človek na svete prežil. Pred českými lekármi to skúsili Američania, ale ich pacient po týždni zomrel.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chorôb z povolania ubúda

Bratislava 15. júla (TASR) - Hlásených chorôb z povolania ubúda. Prvenstvo si stále drží choroba kostí, kĺbov a šliach. "Na druhé miesto sa ale po prvý raz v rámci chorôb z povolania dostali infekčné a parazitárne choroby vrátane chorôb prenosných zo zvierat na ľudí," priblížil hovorca Národného centra zdravotníckych informácii (NCZI) Peter Bubla.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...