lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10405 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

India: Epidémia encefalitídy si vyžiadala najmenej 390 obetí na životoch

Naí Dillí 4. októbra (TASR) - Najmenej 390 ľudí, prevažne detí, zomrelo pri epidémii encefalitídy v severoindickom štáte Uttarpradéš, oznámili dnes miestne zdravotné úrady. Do štátnych nemocníc v meste Gorakhpur a okolí, centre šírenia vírusovej nákazy, prijali celkovo 2511 pacientov. Prvé prípady hlásili ešte v januári, samotná epidémia však prepukla po začiatku monzúnového obdobia v júni, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Petíciu za vernostné systémy podpísalo vyše 60.000 ľudí (2)

Bratislava 7. novembra (TASR) - Pod petíciu za zachovanie vernostných systémov v lekárňach sa podpísalo za dva mesiace vyše 60.000 ľudí. Petíciu chcú jej organizátori odovzdať v parlamente v najbližších dňoch. Po tom, čo vláda odsúhlasila zákaz vernostných systémov v lekárňach, budú o novele zákona o liekoch rozhodovať poslanci na prebiehajúcej schôdzi Národnej rady SR. "Počet podpisov, ...

Lekarne.sk

Tisícky lekárov, zdravotných sestier a ošetrovateľov demonštrovali v Madride

Madrid 16. decembra (TASR) - Tisícky lekárov, zdravotných sestier a ošetrovateľov vyšli dnes do ulíc Madridu, aby protestovali proti úspornej politike v zdravotníctve, informuje tlačová agentúra DPA. Dnešná demonštrácia bola namierená predovšetkým proti zámeru madridskej regionálnej vlády odovzdať správu štátnych nemocníc súkromným subjektom, čo organizátori protestnej akcie vnímajú ako útok ...

Lekarne.sk

NR SR: Výmenné lístky u lekárov sa majú obnoviť

Bratislava 29. januára (TASR) - Výmenné lístky od všeobecného lekára k špecialistom by sa mohli obnoviť. Parlamentný zdravotnícky výbor dnes odobril pozmeňujúci návrh poslanca Ladislava Andreánskeho (Smer-SD) k vládnej novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý hovorí o opätovnom zavedení odporúčaní od všeobecného lekára s niekoľkými výnimkami. Potrebu tzv.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Regionálne nemocnice sa dohodli s VšZP na nových cenách od apríla (2)

Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými a strednými nemocnicami združenými v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) na dodatkoch k zmluvám, ktoré upravia ceny za výkony od apríla. Do zmlúv sa tak má premietnuť nová filozofia financovania nákupu ústavnej zdravotnej starostlivosti. Nové zmluvné podmienky sú dohodnuté do konca roku.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: