lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10407 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

RUŽOMBEROK: Záchranárom sa nepodarilo oživiť muža v horskej chate

Ružomberok 17. decembra (TASR) – Ani rýchly zásah privolaných profesionálnych horských záchranárov neodvrátil úmrtie 57-ročného robotníka, ktorý dnes upadol do bezvedomia počas rekonštrukčných prác na horskej chate v ružomberskom lyžiarskom stredisku na Malinom Brde. Príslušníci veľkofatranského strediska Horskej záchrannej služby (HZS) sa bezvýsledne snažili obnoviť jeho základné životné ...

Lekarne.sk

TRNAVA: V kraji prerušili výučbu pre ARO desiatky škôl, počet ochorení stúpa

Trnava 29. januára (TASR) - V priebehu pondelka (28. 1.) a utorka (29. 1.) v okrese Trnava uzatvorilo svoje brány 10 materských škôl (MŠ), päť základných škôl (ZŠ) a dve stredné školy. V okrese Piešťany zapríčinila chrípka zatvorenie jednej ZŠ a štyroch MŠ. Z okresu Hlohovec nehlásili prerušenie školského vyučovania.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V rámci prevencie zeleného zákalu vyšetria záujemcom zrak

Bratislava 8. marca (TASR) – Na budúci týždeň, ktorý patrí prevencii zeleného zákalu, si môžu nechať záujemcovia vyšetriť zrak. Glaukóm alebo zelený zákal, je ochorenie postihujúce zrakový nerv, ktoré sa v pokročilých štádiách končí slepotou. Do celoslovenskej akcie pri príležitosti Svetového týždňa glaukómu sa zapojila aj bratislavská Univerzitná nemocnica (UNB).

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 9,2 percenta

Žilina 15. apríla (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 15. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 9,2 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1580,6 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Deň narcisov 2013 neprekonal minuloročný rekord

Bratislava 23. mája (TASR) - V rámci 17. ročníka Dňa narcisov, ktorý sa uskutočnil 12. apríla, sa vyzbieralo 889. 923,10 eur. Úctyhodnú sumu, pozostávajúcu z dobrovoľných príspevkov od verejnosti v rámci jediného dňa verejno-prospešnej finančnej zbierky dnes popoludní v Bratislave oznámila Eva Kováčová z Ligy proti rakovine (LPR).

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...