lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10406 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Nová nemocnica v Bratislave by mala vzniknúť v areáli vojenskej nemocnice (2)

Bratislava 28. júna (TASR) – Nemocnicu na Rázsochách pravdepodobne nedostavajú. Podľa zámeru ministerstva zdravotníctva (MZ) by mala vzniknúť nová nemocnica v areáli súčasnej vojenskej nemocnice sv. Michala.

Lekarne.sk

V Kirgizsku sa vyskytol prípad úmrtia na čierny mor, známy najmä zo stredoveku

Biškek 26. augusta (TASR) - Chlapec v tínedžerskom veku zomrel na čierny mor v regióne Issyk-kul na severe Kirgizska. Informovalo o tom dnes tamojšie ministerstvo zdravotníctva, ktoré citovala agentúra Sinchua. Choroba je dnes už ojedinelá a vyskytovala sa najmä počas stredoveku.

Lekarne.sk

RÚVZ: V Banskej Bystrici evidujú epidemický výskyt rotavírusovej enteritídy

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - V Banskobystrickom kraji sa v 41. kalendárnom týždni objavil epidemický výskyt rotavírusových enteritíd (akútna choroba tráviaceho traktu spôsobená rotavírusom). "Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici hlásil za okres Banská Bystrica epidemický výskyt tohto ochorenia na novorodeneckom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v ...

Lekarne.sk

NITRA: Po zrušení kožného oddelenia už nemocnica nechce prísť o ďalšie lôžka

Nitra 14. apríla (TASR) – Fakultná nemocnica v Nitre stále rokuje so zdravotnými poisťovňami o počte a druhu lôžok, ktoré by sa tu mali zrušiť v rámci plánovanej redukcie. Riaditeľ nemocnice Kamil Koleják upozorňuje na to, že v Nitre boli v apríli zrušené lôžka na kožnom oddelení. O ďalšie miesta by už nemocnica nechcela prísť.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Riaditeľ bratislavskej univerzitnej nemocnice Sabol vo funkcii končí (2)

Bratislava 28. mája (TASR) - Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Jozef Sabol vo svojej funkcii končí. Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) ho k piatku 27. mája odvolal. Ako TASR informovala hovorkyňa zariadenia Zuzana Čižmáriková, dôvodom je, že riaditeľ neinformoval ministra o začatí výberového konania v súvislosti s plánovanou transformáciou nemocnice na akciovú spoločnosť.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: