lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10413 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Univerzitná nemocnica má na pôrodných sálach nové kardiotokografy

Košice 20. júla (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach na II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike pribudli nové kardiotokografy, ktoré pomôžu mamičkám. Na pracovisku na Rastislavovej ulici mala UNLP dosiaľ len tri staršie kusy prístrojov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou

Bratislava 5. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v EÚ, ktoré do systému rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) nahlásili kontrolné orgány v Írsku a v Nemecku. Podľa hygienikov je možné, že sa uvedené výrobky vyskytujú aj na Slovensku. Ide o kozmetický výrobok na vyrovnávanie vlasov pre profesionálne ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 8,4 percenta

Žilina 5. októbra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 40. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 8,4 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1535,4 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Malé nemocnice nesúhlasia s rastom miezd o päť percent

Bratislava 8. novembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) nesúhlasí s päťpercentným rastom miezd svojich zamestnancov, o ktorom rozhodol rozhodca v rámci sporu o uzatvorenie kolektívnej zmluvy s odbormi. Vzhľadom na pochybnosti týkajúce sa zákonnosti postupu rozhodcu ANS odporučila svojim členom, aby sa necítili byť viazaní jeho rozhodnutím. "ANS v súvislosti s rozhodnutím rozhodcu ...

Lekarne.sk

OPRAVA: IVO: Zavedenie jednej poisťovne podporuje 46 percent ľudí, proti je

Domáca redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe "IVO: Zavedenie jednej poisťovne podporuje 46 percent ľudí, proti je 43 percent", vydanej dnes o 17.15 h, opravili titulok: "IVO: Zavedenie jednej poisťovne podporuje 46 percent ľudí, proti je 43 percent" Správne má byť: "IVO: Zavedenie jednej poisťovne podporuje 41 percent ľudí, proti je 46 percent" Za chybu sa ospravedlňujeme!

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...