lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10450 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

LEVICE: Camfil Farr rozšíril projekt kvapky krvi aj na ďalšie závody vo svete

Levice 30. januára (TASR) - Kvapka krvi organizovaná spoločnosťou Camfil Farr v Leviciach po prvýkrát v histórii firmy prekročila hranice Slovenska. Trojročná spolupráca levického závodu so Slovenským Červeným krížom (SČK) inšpirovala pracovníkov firmy v ďalších krajinách, kde Camfil Farr pôsobí. „V týchto dňoch sa do projektu zapájajú zamestnanci firmy v Malajzii, Indii, USA, Singapure, ...

Lekarne.sk

MZ SR: Nemocnice budú musieť mať odborníkov na DRG do konca roku 2014

Bratislava 9. marca (TASR) - Každá nemocnica bude musieť mať v súvislosti so zavádzaním nového spôsobu oceňovania nemocníc do konca budúceho roku odborne spôsobilú osobu pre tzv. DRG systém. Ako vyplýva z návrhu novely zákona o zdravotnom poistení, cez ktorú sa mení aj zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, odborne spôsobilú osobu bude musieť mať nemocnica v zamestnaneckom pomere.

Lekarne.sk

MV SR: Slovensko bojuje o jednu z cien európskej súťaže 112 Awards

Bratislava 16. apríla (TASR) - Slovensko bojuje o jednu z cien európskej súťaže 112 Awards, ktorej výsledky vyhlásia stredu 17. apríla v lotyšskej Rige. Operátorka linky tiesňového volania 112 Slavomíra Korduliaková sa dostala do finále súťaže za záchranu života 16-ročnej dievčiny počas minuloročnej snehovej kalamity na Kysuciach, ktorá uviazla v snehu cestou zo školy. Podchladené, dehydrované...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Aktuálne počasie zvýšilo počty respiračných ochorení

Banská Bystrica 24. mája (TASR) - Aktuálne zmeny počasia zvýšili v Banskobystrickom kraji výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO). Doterajší pokles týchto ochorení vystriedal v 21. týždni ich vzostup. V sledovanom týždni výskyt ARO v porovnaní s uplynulým stúpol o viac ako 10 percent a výskyt CHPO oproti minulému týždňu klesol len mierne.

Lekarne.sk

NR SR: Most chce, aby lekári nevyšetrovali len prednostne, má na to viac návrhov

Bratislava 2. júla (TASR) - Strana Most-Híd je pripravená predložiť viaceré návrhy, ktoré by lekárov prinútili vyšetrovať aj pacientov, ktorí nemajú na to, aby si mohli zaplatiť prednostné vyšetrenie. Oznámili to predstavitelia strany na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente. Pripomenuli, že plénum má rozhodnúť o ich súčasnom návrhu a ak ho neodobrí, prídu s ďalším.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...