lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10700 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRNAVA: Fakultná nemocnica podala trestné oznámenie

Trnava 14. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) v Trnave sa rozhodla podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Dôvodom je podozrenie z machinácie pri verejnom obstarávaní, ktoré sa týkalo rekonštrukčných prác na oftalmológii a ORL oddelení v trnavskej nemocnici. Commercial Representation Agency (CRA), spol.

Lekarne.sk

POLÍCIA: So zábavnou pyrotechnikou treba narábať opatrne a podľa návodu

Bratislava 28. decembra (TASR) - Polícia pred nadchádzajúcimi novoročnými oslavami upozorňuje, že so zábavnou pyrotechnikou treba manipulovať opatrne. "Napriek varovaniam polície, každoročne zaznamenávame prípady, kedy následkom nesprávneho zaobchádzania so zábavnou pyrotechnikou došlo k ublíženiu na zdraví z nedbanlivosti," poukázala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. ...

Lekarne.sk

Británia:Pakistanská školáčka postrelená Talibanom podstúpila 2 úspešné operácie

Londýn 3. februára (TASR) - Britská nemocnica, kde sa lieči pakistanská školáčka Malála Júsufzajová vlani postrelená do hlavy Talibanom, dnes oznámila, že dievča podstúpilo dve úspešné operácie a robí v zotavovaní pokroky. Birminghamská Nemocnica kráľovnej Alžbety uviedla, že 15-ročná Malála podstúpila v sobotu rekonštrukciu lebky - plánovanú operáciu na prekrytie otvoru v lebke titánovou ...

Lekarne.sk

NITRA: Únia nevidiacich vyšetruje novým prístrojom zrak malých detí

Nitra 13. marca (TASR) – Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých na Slovensku (ÚNSS) v Nitre získalo nový prístroj na vyšetrenie očí. Prístroj Plusoptix A09 pomôže odhaliť očné poruchy u detí v predškolskom alebo ranom školskom veku. Finančné prostriedky na jeho kúpu vo výške 6000 eur poskytli únii nitrianski futbalisti Štefan Senecký a Miroslav Stoch.

Lekarne.sk

MZ SR: Lepšej komunikácii medzi lekármi a pacientmi má pomôcť nová kampaň

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce zlepšiť komunikáciu medzi lekármi a pacientmi. V najbližších týždňoch sa má preto po vzore edukačnej kampane Lieky šetria spustiť kampaň Pýtajte sa lekára. Pacienti tak na webe nájdu základné otázky, ktoré môžu lekárom položiť v súvislosti s liečbou či ich zdravotného stavu.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.