lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10701 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Do projektu boja proti obezite FOOD zapojíme reštaurácie

Bratislava 2. júna (TASR) - Do európskeho projektu boja proti obezite FOOD (Fighting Obesity though Offer and Demand) budú zapojené aj reštaurácie. "Vytypujeme si reštaurácie, ktoré oslovíme. Budeme s nimi diskutovať, či sú ochotné prijímať naše rady.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Chrípka mierne klesá, no stále sa vyskytuje

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - V porovnaní s 24. kalendárnym týždňom možno konštatovať, že v Banskobystrickom kraji výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO), ako aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) síce mierne klesá, no chorých je ešte stále pomerne dosť. TASR informovala hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. Na ARO je v ...

Lekarne.sk

M. BLAHA: Za petíciou proti transformácii nemocníc nie je strana Smer

Bratislava 18. augusta (TASR) - Petícia občanov proti transformácii štátnych nemocníc na akciové spoločnosti, ktorá sa začala v priebehu minulého týždňa, nie je platená žiadnou politickou stranou. Dnes to vyhlásil člen petičného výboru a novinár Milan Blaha. "Nie sme viazaní žiadnou politickou stranou.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Výskyt chrípkových ochorení opäť stúpol

Banská Bystrica 3. októbra (TASR) - V posledných dňoch zaznamenalo 52 percent lekárov pre deti a 44 percent prvého kontaktu pre dospelých v Banskobystrickom kraji opätovné zvýšenie chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) a na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO). V porovnaní s ostatnou analýzou je o 36 percent viac chorých na ARO a o 54 percent na CHPO. V medziročnom porovnaní zrejme...

Lekarne.sk

ŽILINA: Poslanci zastupiteľstva ŽSK pozastavili transformáciu nemocníc

Žilina 8. novembra (TASR) – Nemocnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa nebudú transformovať na akciové spoločnosti. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodli poslanci zastupiteľstva ŽSK, ktorí pozastavili v júni schválenú transformáciu. Poslanci ŽSK zrušili prvé dva body uznesenia, podľa ktorých sa od 1. januára 2012 mali zrušiť príspevkové organizácie Kysucká nemocnica s ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.